Obavijesti

Sport

Komentari 42

Predsjednik Gorice: HNL nije regularan i tužit ćemo Savez

Predsjednik Gorice: HNL nije regularan i tužit ćemo Savez
3

Postupalo se u skladu s pravilnicima, a to se vidi iz rješenja HOO-a koji je u samo jednom dijelu poništio odluka. HNL je regularan, rekao je Srebrić za 24sata TV

VIDEO

Na televiziji 24sata u emisiji 'Bez ograde' sudjelovali su predsjednik HNK Gorice i tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. Tema je bila rješenje koje je donio Hrvatski olimpijski odbor, a kojim se poništava odluka HNS-a zbog koje Gorica nije smjela igrati 1. HNL iako je bila prvak 2. lige i dobila je licencu.

Prvenstvo nije regularno, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko

- Neke stvari u našem nogometu nisu dobre, a kulminiralo je izbacivanjem Gorice iako smo imali licencu i stekli sve uvjete. Upozorili smo i HNS pravovremeno, Grad Velika Gorica je izdao uvjete oko projektiranja rasvjete, proveli smo i natječaj, ali su grubo povrijedili Statut. Prvenstvo nije regularno! - rekao je Črnko.

Po procjenama smo izgubili oko 25 milijuna kuna, a Savez snosi velik dio odgovornosti

Srebrić je brzo odgovorio.

- To nije skandal jer se postupalo u skladu s pravilnicima, a to se vidi iz rješenja HOO-a koji je u samo jednom dijelu poništio jednu odluka. HNL je regularan! Licenca je tad povučena od nadležnog tijela.

Savez nema obveza u smislu naknade štete, tvrdi Srebrić

Črnko je najavio tužbe.

Nakon naše žalbe Arbitraža se sastala za 90 dana! Nitko nikad nakon naše žalbe nije ispitao uvjete i dokumentaciju koju smo napravili. Dosta novaca smo utrošili i netko mora procijeniti koliko smo oštećeni i koliko će proći vremena dok ponovno ne dobijemo prvoligaša. Izgubili smo sponzore i pokrećemo privatne tužbe, po procjenama smo izgubili oko 25 milijuna kuna. Gorica je trebala igrati 1. ligu, a licencu izgubiti tek iduću sezonu, ako su za to postojali uvjeti, kao što je bio slučaj s Karlovcem. Iznimno smo puno izgubili, investitori su htjeli ulagati i u Grad na temelju Gorice prvoligaša. Šteta će se morati isplatiti. Savez snosi velik dio odgovornosti.

Tajnik HNS-a je naravno, kao i uvijek, negirao ikakvu odgovornost.

- Borit ćemo se do kraja jer Savez nema obveza u smislu naknade štete. A zašto se Arbitraža nije sastala na vrijeme ne znam, to se mora pitati članove.

Črnko je optužio i Savez za nesposobnost.

- Moramo se prilagoditi svijetu u budućnosti, bez nerealnih ugovora, napraviti preustroj. Projekt Gorice je realan, morat će i drugi to raditi. Liga kakva god bila, amaterska, poluprofesionalna, ovisi o Savezu koji se mora aktivnije uključiti. Može se napraviti puno toga. Je li ovo vostvo sposobno? Napravili su i pozitivnih stvari u prošlosti, ali bojim se da više nije sposobno.

Teoretski je moguće da ove sezone iz lige ispadne i sedam klubova

Srebrić je za kraj najavio Ligu 12 iduće sezone.

- Liga 16 je promašena, ali ako neće biti dovoljno licenci, bit će i manje od 12 klubova. Teoretski je moguće da ove sezone iz lige ispadne i sedam klubova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve