Obavijesti

Sport

Komentari 5

Predsjednik MNK Torcide zbog provokacija dobio tri mjeseca suspenzije, kažnjen i Dinamo...

Predsjednik MNK Torcide zbog provokacija dobio tri mjeseca suspenzije, kažnjen i Dinamo...

Predsjednik MNK Torcide Mario Grubić Kule u utakmici protiv Futsal Dinama provocirao je navijače i dobio tri mjeseca suspenzije, a klub kaznu 500 eura. Futsal Dinamo morat će platiti 1827 eura zbog propusta

VIDEO

Futsal Dinamo vodio je protiv MNK Torcide 3-0, dvorana je bila na nogama i pjevala "Je*i se Splite" kada je predsjednik MNK Torcide Mario Grubić Kule ustao i krenuo provocirati navijače Dinama. Prema parketu je počelo letjeti sve i svašta, od upaljača, kovanica, djelova stolica...

Zagreb: MNK Futsal Dinamo po prvi puta ugostio ekipu MNK Torcida

Predsjednik Torcide ponio se nimalo sportski i primao se za međunožje i pokazivao tribini na kojima je bilo preko stotinu djece. Naime, na toj utakmici djeci je, uz pratnju roditelja, bio besplatan ulaz.

Suidac je isključio predsjednika Torcide, no on je nastavio vlastiti šou, podižući majicu Torcide prema Bad Blue Boysima. Tu je nastao još veći kaos, a težih posljedica spasilo ga je osiguranje Dinama, koje ga je maknulo s parketa i odvelo u svlačionicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znali smo da na utakmicu dolazi 300 najžešćih BBB-a, da će biti vrijeđanja i na to smo bili spremni. Ali ovo što smo doživjeli bilo je izvan bilo kakvih okvira, čak i navijačkih. Gađali su nas kovanicama i upaljačima, od prve minute vrijeđali povicima "P... tovarske", "Ubij tovara", "J... se Splite"... konstantno vrijeđanje. I onda, nakon trećeg gola, jedan iz publike koji nam je od prve minute prijetio, skinuo se gol, uhvatio se za onu stvar i mahao prema nama. Tu sam pukao, uhvatio sam se i ja za međunožje i nakon prijave me sudac zasluženo isključio - rekao nam je Grubić.

Zagreb: Osiguranje ispratilo iz dvorane pomoćnog trenera MNK Torcida

E, pa stigle su i kazne koje je izrekao Disciplinski sudac 1.HMNL Branko Bolanča.Tako je Grubić kažnjen tromjesečnom suspenzijom, a uz suspenziju kažnjen je i klub financijski u iznosu 500 eura. Futsal Dinamo je zbog propusta u organizaciji i vrijeđanja navijača kažnjen financijskim iznosom od 1827 eura.

Uostalom, u nastavku vam donosimo cijelu presudu.

 

                                                                                ODLUKA

 

Marijo Grubić ( predstavnik kluba ) MNK „Torcida“ Split, kriv je, zbog toga što se na utakmici SuperSport Prve HMNL, odigrane dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu, između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“, u 39. minuti utakmice nesportski ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi primajući se za svoje međunožje i pokazujući više puta srednji prst zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, čime je počinio prekršaj nesportskog ponašanja prema gledateljima iz članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a, kažnjivo po istom članku Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija tri mjeseca uz obligatornu primjenu odredbi stavka 3. članka 25. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a kazna obuhvaća i zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače i zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu dvorane.

Kazna teče od 13. ožujka 2023. godine.

Zagreb: Osiguranje ispratilo iz dvorane pomoćnog trenera MNK Torcida

Obrazloženje:
Temeljem unesenog zapažanja Delegata u Izvještaj o utakmici i pisanog očitovanja oba Kluba te dostupnog snimka s utakmice Super Sport Prve HMNL igrane između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“ dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu je vidljivo kako se u 39. minuti utakmice licencirani službeni predstavnik kluba MNK “Torcida“ Marijo Grubić na nesportski način ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, zbog čega mu je sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a izrečena gore navedena vremenska disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija.

Pouka o pravnom lijeku:
Protiv ove Odluke može se podnijeti žalba tijelu drugog stupnja pisanim putem od strane ovlaštene osobe
preko disciplinskog tijela prvog stupnja u roku od osam dana od primitka Odluke uz plaćanje propisane
takse, a sve sukladno odredbama članka 149. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Disciplinski sudac Prve HMNL
Branko Bolanča

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu