Obavijesti

Sport

Komentari 24

Predsjednik Rome se obrušio na Milan jer troši ogromnu lovu

Predsjednik Rome se obrušio na Milan jer troši ogromnu lovu
1

Dragi Pallotta, spremni smo za raspravu i otkrivanje bilansa Milana i Rome. Zadivljeni smo načinom na koji je jedan klub direktno napao drugi, poručili su čelnici Milana

VIDEO

Predsjednik Rome James Pallotta žestoko se obrušio na Milan te tvrdi da njihova velika potrošnja ovog ljeta nema smisla.

- Ne znam što se događa u Milanu. Meni potezi njihovog rukovodstva nemaju nikakvog smisla. Imaju toliko novca za pojačanja, a jedva su kupili momčad - rekao je Pallotta pa dodao:

- Posudili su 300 milijuna eura od ljudi u Londonu koje poznajem i to po veoma visokoj kamati. Troše nemilice, daju ogromne plaće igračima, negdje će to doći na naplatu. Neka mi netko objasni što rade, jer ja stvarno ne shvaćam".

No, nakon što su reagirali iz Milana, otkrivši da su 180 milijuna eura dobili iz fonda Elliot te je ovo dugogodišnji plan, koji je prezentiran i Uefi, Pallotta se morao ispričati.

- Dragi Pallotta, spremni smo za raspravu i otkrivanje bilansa Milana i Rome. Zadivljeni smo načinom na koji je jedan klub direktno napao drugi. Štoviše, koliko to zapravo netočnosti ima u našem poslovanju? On je rekao da vlasnici Milana nemaju novac da kupe klub, a svi odlično znaju kako se obavljaju ovakve operacije. Drugo, govorio je o potpuno pogrešnim ciframa. Svi znaju da taj novac na koji se Pallotta poziva i koji je uzet od Elliot fondacije za kupovinu Milana zapravo €180m, od ukupnih €740 kolika je vrijednost kluba. Ne znam na što je mislio kada je rekao "oni će snositi posljedice", nisam siguran je li to prijetnja. Izdali smo obveznicu koja nam daje dodatnih €50m za financiranje budžeta za prijelazni rok, a trenutno smo daleko ispod potrošnje ove obveznice. Postoje višegodišnji planovi, koji su podnijeti i predstavljeni kvalitetnim direktorima kao što su Paolo Scaroni, Marco Patuano, Roberto Cappelli i to bi svakom navijaču trebala biti najveća garancija. Čitav plan predstavljen je Uefi u okviru dobrovoljnog sporazuma. Svatko to zna, javno je i Pallotta to može i sam vidjeti. Tako da ove prijetnje, ako su uopće prijetnje, mogu biti vraćene svom pošiljatelju. Ne znam kako može misliti da će sutra plaće Milana biti jednake prihodima. Naš plan predviđa da sve plaće zauzmu 50-60% ukupnih prihoda kluba. Sve ovo započeli smo s veoma niskog praga jer su plaće prethodnog rukovodstva bile daleko ispod konkurentnih. Visina duga kluba je €120m. U usporedbi s prihodima kluba to je izvanredno i bolje od Rome - rekao je izvršni direktor Milana Marco Fassone.

Odgovor Pallotte je stigao ubrzo.

- Ispričavam se, brinem o talijanskom nogometu, nadam se da će svi klubovi biti jači, kao i mi u Romi. Želi Milanu i njegovim novim vlasnicima sve najbolje - poručio je predsjednik Rome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani