Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pregled kola rukometne lige: Mladi 'kauboj' zabio 10 golova za iznenađenje, drama u Gorici

Pregled kola rukometne lige: Mladi 'kauboj' zabio 10 golova za iznenađenje, drama u Gorici

Sesvećani su svoju utakmicu protiv Gorice odigrali u srijedu zbog subotnjeg ogleda protiv Bešiktaša, dok je utakmica Trogira i Zagreba odgođena zbog europskih obaveza

VIDEO

Možda i najzanimljiviju utakmicu prvoligaške rukometne sezone odigrali su Dubrava i Poreč i na kraju podijelili bodove. Nexe nije imao većih problema u Metkoviću, dok je Kaštela imala priliku doći do bodova, ali je upisala još jedan poraz i ponovno se pokazala se kao najlošija momčad lige. 

Bjelovarke rasturaju: 'Naše djevojke rade u bolnici, školi, vrtiću i prezimit će u Europi!'
Bjelovarke rasturaju: 'Naše djevojke rade u bolnici, školi, vrtiću i prezimit će u Europi!'

Rukometna Premijer liga, Liga A

Varaždin - Moslavina 34-29

Smjene u vodstvu trajale su do 24. minute,  a zatim Varaždin sjajnom završnicom prvog poluvremena prelama utakmicu.  Domaćini na odmor odlaze s prednošću od četiri razlike. Momčad Mateja Miškovića odlično otvara i drugo poluvrijeme i odlazi na visokih 21-13. Nije Moslavini ostalo puno nade, ali su uspjeli spustiti rezultat na prihvatljivih pet golova zaostatka. Dominik Novak predvodio je Varaždince s osam golova.

dominik novak

Osijek - Karlovac 24-30

Karlovac se ove sezone pokazivao kao odlična domaćinska momčad, a sada je došao do važne pobjede u gostima. Osijek nije dobro otvorio utakmicu i Karlovčani su od početka imali prednost od dva ili tri gola razlike. Nisu to prosuli gosti i na odmor odlaze s zadovoljavajućih plus četiri. U 41. minuti bilo je čak sedam golova prednosti za Karlovac i izabranici Tatjane Rašić dolaze do važnih bodova. Najbolji kod Karlovca je bio Ivano Grčić i tradicionalno Dominik Smojver. Njih dva zabila su po osam golova.

Raspucani Hrvati predvodili su Szeged do pobjede u Ligi prvaka
Raspucani Hrvati predvodili su Szeged do pobjede u Ligi prvaka

Gorica - Sesvete 35-36

U derbiju lige A Sesvećani su došli do velikih bodova. U prvoj utakmici između ove dvije momčadi ove sezone vidjeli smo podjelu bodova, a malo je nedostajalo da se to opet dogodi. Momčad Igora Vorija upisala je pobjedu 36-35. Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali Gorica u 15. minuti prelazi u vodstvo. Ipak, na odmor s prednošću odlaze Sesvećani. U drugom dijelu igralo se gol za gol do posljednjih pet minuta. Gorica je imala napad za izjednačenje, ali nije uspjela zabiti. Davor Gavrić i Patrik Hršak iz Sesveta zabili su sedam golova.

Rukometna Premijer liga, Liga B

Ribola Kaštela - KTC 22-26

Kaštela se nalazi na začelju lige B i izgledno je kako će tamo i ostati. Ovaj put su Dalmatinci odlično otvorili utakmicu i dobro se branili od gostiju iz Križevaca. Igrači KTC-a nikako nisu mogli povezati dva gola, ali su se probudili pred kraj poluvremena. Iako je Kaštela vodila većinu poluvremena, na odmor se odlazi s rezultatom 15-15. KTC je bio bolji u drugom poluvremenu, a presudio je period u kojem Kaštela nije zabila gol osam minuta. Najbolji kod KTC-a bio je golman Tomislav Olić koji je skupio sjajnih 14 obrana.

Dubrava - Poreč 25-25

Dubrava je možda i najzanimljivija momčad za praćenje ove sezone. Ušla je u sezonu katastrofalno, a onda se naglo probudila i svima pomrsila  račune. Ipak, do potpunog plijena protiv Poreča nisu mogli. Poreč je bolje ušao u utakmicu i Dubrava nikako nije mogla pratiti ritam. Gosti na odmor odlaze s čak osam golova prednosti. Dubrava je malo po malo topila prednost Poreča i od 35. do 42. minute domaćini su zabili sedam golova u nizu. U 56. minuti Poreč je ponovno imao četiri gola prednosti, ali Dubrava se ponovno vraća i dolazi do 25-25. Prava rukometna poslastica. Marin Lisica i Maksimilijan Molc kod Dubrave i Matija Rađaković i Antonio Ljubić kod Dubrave zabili su po šest golova.

poreč dubrava

Rudar - Spačva 42-35

Rudari su odmah pokazali kako ne žele dati bodove na svom terenu. Nakon prvih 12. minuta imali su prednost 10-3. Obrana Vinkovčana nije bila na nivou, ali su zato uspjeli pronaći ritam u napadu. Do kraja poluvremena uspijevaju izjednačiti i na odmor se odlazi s rezultatom 17-17. Igrao se uglavnom napadački rukomet, a tu se bolje snašao Rudar. Domaćini su prelomili utakmicu u 48. minuti kada odlaze na 32-27. Najbolji u redovima Rudara bio je juniorski reprezentativac Vito Glivetić (18) s deset golova, dok je kod Spačve Filip Mažurana zabio 15 golova.

Slavlje domaćina u premijerci! Grubišić Osijeku zabio 15 golova
Slavlje domaćina u premijerci! Grubišić Osijeku zabio 15 golova

Metković - Nexe 22-39

Nisu Našičani imali puno problema u Metkoviću. Rutinska dva boda momčadi Branka Tamšea na dosta neugodnom gostovanju. Metković je bolje otvorio utakmicu i imao prednost 5-2, ali Nexe se brzo vraća u igru i na odmor odlazi s rezultatom 15-10. Mirno su i priveli utakmicu kraju.  Po pet pogodaka za Nexe dali su Aleksandar Bakić, Loris Hromin i Andraž Velkavrh.

Momčad 11. kola Premijer lige:

  • lijevo krilo: Aleksandar Bakić (Nexe)
  • lijevi vanjski: Filip Mažurana (Spačva)
  • srednji vanjski: Vito Glivetić (Rudar)
  • desni vanjski: Davor Gavrić (Sesvete)
  • desno krilo: Marko Jurakić (KTC)
  • pivot: Antonio Ljubić (Poreč)
  • golman: Tomislav Olić (KTC)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao