Obavijesti

Sport

Komentari 97

'Prekinut ćemo sve odnose s HNS-om i Markovićem'

'Prekinut ćemo sve odnose s HNS-om i Markovićem'
6

Prekinut ćemo sve odnose s HNS-om i Vlatkom Markovićem koji će očito vladati do 90. godine, ljutito je najavio predsjednik Hajduka Svaguša...

VIDEO

Kako se i očekivalo, uslijedio je žestok odgovor Hajduka na odluke HNS-a. Na konferenciju za novinare su stigli predsjednik Županijskog saveza Paško Viđak, predsjednik Hajdukove skupštine Vinko Radovani, predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar i predsjednik kluba Joško Svaguša. Na presicu su stigli i predstavnici Torcide kako bi dali podršku klubu za koji navijaju.
Sapunar je izrazio ogorčenje maćehinskim odnosom HNS-a prema Hajduku, klubu koji je bio predvodnik povijesnih događanja u posljednjih sto godina, na prostorima na kojima djeluje. S njim se složio i Radovani koji je dodao kako je Hajduk i stariji i prepoznatljiviji u svijetu od HNS-a. Ljutnja Hajduka nije se samo odnosila na registraciju njihova kadeta za Dinamo, nego i na odluku kako reprezentacija neće igrati na Poljudu.
- Ovo što rade ne liči na ozbiljnu nogometnu organizaciju, nego na privatnu organizaciju Vlatka Markovića koji sluša samo ono što mu govori Zdravko. Mamić radi pritisak na izbornika, koliko je samo igrača prodao preko reprezentacije i koliko još namjerava. U prosincu je Skupština HNS-a i tražit ćemo velike promjene. Nećemo dozvoliti da Mamić i Marković privatiziraju hrvatski nogomet. Ako će ga privatizirati, neka igraju samo u svom Zagrebačkom nogometnom savezu, jer njihovoj samovolji treba stati na kraj - rekao je Svaguša i dodao kako reprezentacija nije 13 godina bila u Splitu, a sada rade hrvatski Wembley u koje su utošene stotine milijuna eura.
- Prekinut ćemo sve odnose s HNS-om i Markovićem koji će očito vladati do 90. godine. Ja imam 38 godina, a otkad sam za sebe Mamić je predsjednik Dinama, a Srebrić glavni tajnik HNS-a. Ne trebaju nam njihove utakmice, neka igraju u Zagrebu. Poručujem im da kad osvojimo prvenstvo, pehar nećemo uzeti, neka ga ostave gore u Zagrebu. Ako su se prepali Hajduka, u prosincu imaju prijelazni rok, pa neka se pojačaju - oštar je Svaguša.
Predsjednik ŽNS Paško Viđak također je dao podršku Hajduku uz objašnjenje kako je njihova baza uvijek preglasana i kako je u HNS-u kreiran sustav po mjeri Dinama.
- Svi se zalažu za razvoj mladih igrača. Dinamo je progurao odluku da može nastupiti šest stranaca koji samo njima odgovara.
Podršku čelnicima kluba dala je i Torcida.
- Dosta je centralizacije i da se sve ravna i podređuje jednom klubu. Sve što smo do sada govorili stoji i dalje. A što se tiče Markovića, njemu i dalje stoji poruka sa sjevera Poljuda - zaključio je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem