Obavijesti

Sport

Komentari 624

Potpuna blamaža Hrvatske: Četvrfinale je sad jako daleko

Potpuna blamaža Hrvatske: Četvrfinale je sad jako daleko

Loše smo krenuli u utakmicu. Bili smo 10 i pol minuta bez gola pa se vratili do poluvremena. U nastavku - još veća katastrofa! Čak 15 minuta smo bili bez gola u jednom trenutku

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19-23 (12-12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.

Evo što se mora dogoditi da Hrvatska ipak izbori četvrtfinale
Evo što se mora dogoditi da Hrvatska ipak izbori četvrtfinale

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret poglavito u napadu te je bilo 5-0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12-12, a golom Mamića početkom nastavka i povela sa 13-12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici, Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice. 

Argentina potopila hrvatski Titanic. Za spas zovemo - Katar
Argentina potopila hrvatski Titanic. Za spas zovemo - Katar

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19-15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

Hrvatska je ovim porazom sebi jako zakomplicirala šanse za prolazak u četvrtfinale. Trebala bi nam pobjeda protiv Danske, ali ne samo to...

Lino odlazi nakon SP-a! 'Ovo je nedopustivo, neka dođe drugi'
Lino odlazi nakon SP-a! 'Ovo je nedopustivo, neka dođe drugi'

Izbornik Červar otkrio je da odlazi s klupe nakon SP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu+ 18.00 , Kairo
Hrvatska
19 : 23
Argentina
Sortiranje događaja
60'

Argentina je opet zabila u zadnjim sekundama, slave kao ludi!

60'

Gadan udarac je dobio Moscariello. Glava mu je cijela omotana, on izlazi s terena, ali ipak - više je sretan nego tužan! S razlogom. Još 55 sekundi do potvrde trijumfa Argentine.

59'

Jaganjac! Ali zaostatak je i dalje četiri gola... Argentina vodi 22-18.

58'

Pobjeda ovdje sad bi više bila nemoguća. Dvije ii pol minute i pet golova zaostatka. Pešić brani sve živo, ali naša igra je - srednja žalost. I to je jedina istina...

55'

I opet smo primili na prazan gol. Argentina vodi 22-17. 

Komentari 624