Obavijesti

Sport

Komentari 155

Ivan osvojio Indoors: Ovo mi je tjedan života, ostavio sam srce

Ivan osvojio Indoors: Ovo mi je tjedan života, ostavio sam srce
12

Ajme, kakav tjedan. Ovome se niti u snu nisam nadao, rekao je naš Davis Cup reprezentativac nakon što je s 6-3, 6-4 pobijedio Berrera u finalu 6. izdanja Indoorsa

VIDEO

Tesla je izmislio struju, a Međugorje tenis!, stajalo je na jednom od plakata koje je donijela skupina navijača Ivana Dodiga iz Međugorja. Mjesto sa 1000 stanovnika slavi ponovog pobjednika na Touru, nakon Marina Čilića, naslov u Domu sportova osvojio je 26-godišnji Dodig.

-Ajme, kakav tjedan. Ovome se niti u snu nisam nadao – rekao je naš Davis Cup reprezentativac nakon što je sa 6-3, 6-4 pobijedio Nijemca Michaela Berrera u finalu šestog izdanja Zagreb Indoorsa.

Oko 3000 gledatelja ovacijama je pozdravilo novog teniskog idola, a ovaj se naklonio svakoj tribini posebno.

- Ako sam protiv Ljube odigrao meč života, onda je ovo moj tjedan života. Ostavio sam srce na terenu i vrijedilo je. Još nisam svjestan što sam napravio – rekao je još nakratko 84. tenisač svijeta.

Za naslov je dobio 250 ATP bodova, a nije nebitno i 72.600 eura.

- Taj mali vrijedi Top 50 – rekao je početkom tjedna Goran Ivanišević.

Ivan nije dugo čekao da taj kompliment i potvrdi. A bilo je drame. U jednom trenutku, na drugu meč loptu, odservirao je as i bacio reket u publiku. I dok je reket letio u publiku, glavni sudac je poništio odluku linijskog suca i izazva gnjev našeg tenisača:

- Nije problem što sam dva puta morao osvajati turnir, već što sam dva puta bacao reket u gledalište – našalio se na kraju Ivan.

Fantastična priča, tjedan iz snova za Dodiga. Kojeg više nitko neće podcjenjivati...

1. SET

Ivan je odlično krenuo u meč. Poveo je 1-0 na svoj servis, a onda je odmah u drugom gemu napravio break. Berrer je imao 40-15, ali je Dodig nanizao četiri poena i dignuo na noge publiku u Domu sportova. Na 2-0 je Berrer imao 15-30, ali je opet hrvatski tenisač dobio nekoliko uzastopnih poena za 3-0. Oba tenisača su bez problema uzela gemove na svoje servise, Dodig je i pri 4-1 imao nekoliko break lopti, ali nije uspio. Njemački tenisač je pritisnuo Dodiga, ali nije mu uspio uzeti servis. Potom su oba tenisača bez problema osvojila gemove na svoje servise, a Dodigov je bio za prvi set! 6-3 za 37 minuta igre!

2. SET

Drugi set je uvjerljivim servis gemom otvorio Berrer. U istom ritmu je nastavio Dodig, a odmah za njim i Berrer. Četvrti gem je bio ključan, igralo se nekoliko minuta, a Ivan je spasio nekoliko break lopti. Ili je ispaljivao asove ili je gađao crte. U idućem gemu je 'breaknuo' Berrera, a onda i servirao za 5-3. Ivan je pokušao završiti meč, bilo je 0-30 no Nijemac je spasio gem. Dodig je servirao za meč, bilo je 40-30 i servirao je as! Počeo je slaviti, bacio reket u publiku, ali je sudac svirao aut. Nakon dvije minute muke konačno je završilo, Ivan je osvojio Zagreb Indoors!

Ovdje je sve počelo

Tako mi je drago da sam baš ovdje eksplodirao. Ovdje gdje je zapravo i započeo moj uspon, rekao je Ivan Dodig, nova zvijezda hrvatskog tenisa, poslije rezultata karijere na zagrebačkom Indoorsu.

Prije dvije godine tražio je pozivnicu. Nije je dobio. Ali privukao je pozornost.

- Horvat, čuvaj se! Platit ćeš ti i taj tvoj turnir pun namještenih rezultata - prijetnje su stizale na adresu direktora Indoorsa nakon što je Ivan “sumnjivim” pobjedama protiv Koubeka, Andrejeva i Gulbisa izborio četvrtfinale.

Potvrda vrijednosti vrijednog i upornog tenisača iz Međugorja možda je stizala nešto sporije, kao u slučaju Ive Karlovića, ali bila je neminovna.

- Ne može svatko eksplodirati s 18, 19 godina kao  Ivanišević, Ančić ili Čilić – reći će Ivan Ljubičić.

Do 2008. godine nastupao je za Bosnu i Hercegovinu, ali je, nakon ponude HTS-a, promijenio zastavu. Osvajao je Futurese po Nigeriji, skupljao dolare po Uzbeksitanu i Kirgistanu, a preživio je i diskvalifikaciju u Koldingu kad je pehar namijenjen finalistu otresao o zid. Nije prestajao vjerovati ni kada su sponzori počeli dizati ruke...

- Nikad nisam prestajao vjerovati u sebe. Ni u jednom trenutku – rekao je 26-godišnji Dodig.

Zahvaljujući njemu danas Međugorje, mjesto od 1000 stanovnika, ima dva tenisača u Top 100. Velika Britanija, primjerice, ima samo jednog...

- Kad sam počeo trenirati, tu tenis nije bio velik sport, nisam se nadao da ću biti to što jesam. Danas su stvari drugačije, djeca igraju samo tenis - zaključio je naš Davis Cup reprezentativac, nova zvijezda hrvatskog tenisa.

- Njegovo mjesto je već sad među 50 najboljih tenisača. Pravo je osvježenje. S uzbuđenjem ću pratiti njegove buduće rezultate - rekao je bivši wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 155

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka