Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

U Zagrebu su otvorili najbolju dvoranu u ovom dijelu Europe

Zahvalan sam što je nakon dugog niza godina gradonačelnik Milan Bandić prepoznao da jedna europska metropola poput Zagreba mora imati centar za sport kao što je gimnastika, kazao je Marijo Možnik

3 komentara

U sportskom centru Lučko u četvrtak je otvorena najsuvremenija gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe u kojoj su na podlozi od gotovo 1.200 metara površine postavljene sprave najpoznatijih svjetskih proizvođača gimnastičke opreme.

Zagrebački gimnastički centar u Lučkom otvorili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dvojica proslavljenih gimnastičara Tin Srbić i Marijo Možnik.

- Zahvalan sam što je nakon dugog niza godina gradonačelnik Milan Bandić čuo naše vapaje i prepoznao da jedna europska metropola poput Zagreba mora imati centar za jedan bazičan sport kao što je gimnastika - kazao je Možnik, bivši europski prvak na preči, te brončani sa svjetskog prvenstva, a danas doktor društvenih znanosti iz polja kineziologije i stručni specijalist sportskog menadžmenta.

Gradonačelnik Bandić se zahvalio našim gimnastičarima na sjajnim rezultatima koje postižu poželjevši im što više uspjeha u budućnosti.

- Ovo je trenutačno najbolje opremljena gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe jer se u njoj nalaze nove sprave najpoznatijih proizvođača gimnastičke opreme iz Nizozemske i Njemačke na kojima se održava 80 posto gimnastičkih natjecanja u svijetu - kazao je za Hinu stručni tajnik Zagrebačkog gimnastičkog saveza Robert Basić

Po njegovim riječima dvoranu će koristiti osam zagrebačkih klubova iz ritmičke i sportske gimnastike. 

- Ova dvorana istinski je gimnastički centar u kojem će na jednom mjestu trenirati gimnastičari i ritmičarke što nije slučaj sa dvoranama u Nedelišću ili Osijeku. Dvorana u Lučkom jedina ima visinu stropa od 12 metara što znači da se mogu održavati i manja natjecanja Svjetskog gimnastičkog saveza - rekao je Basić i naglasio da je ovo, nakon legendarne dvorane ZTD Hrvatskog Sokola koju je još 1883. otvorio Franjo Bučar, ova dvorana jedina u Zagrebu našim vrhunskim gimnastičarima pruža optimalne uvjete za vježbanje. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom 28.03.2019., Zagreb - Otvaranje gimnastickog centra u sportskoj dvorani u Luckom. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

- ZTD Hrvatski Sokol danas je najstarije aktivno sportsko društvo u Hrvatskoj ali je njegova neadekvatna dvorana, u kojoj je vježbao i bivši svjetski prvak na preči Tin Srbić, postala opasna za izvođenje najzahtjevnijih vježbi i od danas će u njoj trenirati gimnastički početnici iz "Sokola"  dok će se svi vrhunski gimnastičari vježbati u novom centru u Lučkom - zaključio je Basić.

Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Zagreb: Otvaranje gimnastičkog centra u sportskoj dvorani u Lučkom | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

 

Naši partneri pišu
Message