Obavijesti

Sport

Komentari 37

Lokosi su efikasno prošli kroz Gradski vrt uz 2 gola Budimira

Lokosi su efikasno prošli kroz Gradski vrt uz 2 gola Budimira
10

Nogometaši Lokomotive na sjajan su način otvorili novu sezonu. U prvom kolu MAXtv Prve lige Zagrepčani su protutnjali Gradskim vrtom svladavši Osijek 4-1

VIDEO

Ante Budimir na najljepši je mogući način obilježio proslavu 23. rođendana koji pada sljedeći utorak. Mladi je napadač Lokomotive zabio dva gola Osijeku na startu nove sezone MAXtv Prve lige i bio jedan od glavnih aktera u pobjedi Zagrepčana 4-1.

Još jedna teška večer za "Bijelo-plave", koji su prošle sezone strepili za ostanak, počela je već u četvrtoj minuti kada je Domagoj Pavičić lijepo dočekao prizemno dodavanje s lijevog boka i pospremio loptu u prvi kut za 1-0. Domaćini su pokušali brzo odgovoriti te su dominirali dobar dio prvog poluvremena, no što im to vrijedi kad nisu mogli zabiti.

Zato su lokosi ubojitost u protivničkoj polovici pokazali sedam minuta prije predaha. Šovšić je pronašao Pajača koji preciznim šutom iskosa pogađa za 2-0.

U drugom dijelu Tomo Rukavina uspio je malo razbuditi svoje igrače koji su se uz podršku Kohorte vratili u igru preko Ivana Barabana, čovjeka koji je ljetos pojačao osječke redove. Asistirao je Josipu Barišiću koji nije imao težak zadatak zabiti za 2-1.

No preokret gledatelji ipak nisu vidjeli.

Nedugo nakon smanjenja vodstva na jedan razlike Zagrepčani su vratili sigurnu prednost kada je Pajač napravio pola posla, a Budimir s(p)retnim šutem pogodio nebranjeni dio mreže za 3-1. Šorša je nešto kasnije propustio zadnju šansu domaćih za povratak u utakmicu, a nakon što je Slavko Bralić u 83. minuti dobio drugi žuti karton, postalo je jasno da će lokosi osvojiti Gradski vrt.

Točku na "i" u samoj završnici svojim drugim golom, kojim preuzima čelo na ljestvici strijelaca, postavio je Budimir još jednim laganim pospremanjem lopte u mrežu, ovaj put nakon prodora Šovšića.

Osječani beskrvni, Zagrepčani karakterni

- Jedna jako, jako loša utakmica s naše strane u gotovo svim segmentima. Ono što me najviše razočaralo i pogodilo jest sam početak utakmice koji je bio takav kakav je bio. Bili smo prilično beskrvni, bez agresije. Ne bih volio da se opet dovedemo u situaciju kakva je biila prošle godine, da krenemo loše i zaredamo s dva-tri poraza i da se pritisak stvori iznad nas i onda je teško igrati - rekao je po završetku utakmice trener Osijeka Tomislav Rukavina.

- U prvom poluvremenu zabili smo dva gola na kontre, Osijek je imao veći posjed lopte i kontrolu igre, ali nije uspio napraviti neku šansu. Nastavak smo loše otvorili, ali nas je primljeni gol probudio. Mene je ova utakmica zadovoljila ne toliko rezultatski koliko karakterno - poručio je njegov imenjak Ivković na klupi Lokomotive.

MAXtv Prva liga, 1. kolo

  • Osijek - Lokomotiva 1-4 (Barišić 62' / Pavičić 4', Pajač 38', Budimir 65', 89')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju