Obavijesti

Sport

Komentari 41

Preokret! Igrač Seville prošao alkotest, neće morati u zatvor?

Preokret! Igrač Seville prošao alkotest, neće morati u zatvor?
10

Joao Maleck (20) je u stravičnoj nesreći pokupio bračni par Alejandra Castra i Maríju Peñu. Nogometaš Seville bio je alkoholiziran, ali prema novim informacijama nekako je uspio proći alkotest. Barem za kratko...

VIDEO

Bio je toliko pijan da nije mogao hodati ni govoriti, ne zbog nesreće, nego zbog alkohola, izjavili su svjedoci nesreće u kojoj je nogometaš Joao Maleck (20) usmrtio tek vjenčani bračni par, Alejandra Castra (33) i Maríju Peñu (26). 

U utorak je održano saslušanje na kojemu je Malecku određen šestomjesečni pritvor. U ponedjeljak je proveo svoju prvu noć u zatvoru Puente Grande u Jaliscu. Njegovi su odvjetnici tražili puštanje, ali odbijeni su. Maleck posjeduje meksičku, francusku i kamerunsku putovnicu, a prije saslušanja obitelj stradalog para je strahovala da bi mogao potplatiti suca, pobjeći iz zemlje i tako izbjeći kaznu. 

Upozorenje: video je uznemirujućeg sadržaja.

Pokretanje videa...

00:15

- Njih više ne možemo vratiti, ali pravda mora pobijediti. Za one koji su stradali na sličan način i da drugi ne stradaju. Koliko ovakvih slučajeva prođe nekažnjeno? - rekli su u strahu da bi sve moglo proći ispod radara jer je riječ o nogometašu Seville.

Uznemirujuća snimka: Vozio je kao divljak i usmrtio bračni par
Uznemirujuća snimka: Vozio je kao divljak i usmrtio bračni par

Ipak, postoji mogućnost da će se Maleck izvući bez odlaska u zatvor. Naime, Maleck je odmah nakon nesreće podvrgnut alkotestu koji je bio negativan. Uzeli su mu kasnije urin pa su ipak pronašli tragove alkohola.

Meksički mediji pišu da bi Maleck mogao na zatvorsku kaznu od četiri od deset godina. Iako se u Meksiku za ubojstvo može dobiti i do 70 godina zatvora, klasifikacija ovog nedjela Joaa Malecka je takva da mu ipak prijete četiri do deset godina zatvora, a postoji mogućnost da se izvuče i samo s novčanom kaznom?!

Nesretni novopečeni bračni par Alejandro i Maria pokopani su u srijedu u Guadalajari.

Vozio je dvostruko brže nego stradali

Podsjetimo, Joao Maleck je sa svojim u skupocjenim Mustangom udario automobil u kojem su bili pedagog i njegova žena, stručnjakinja komunikacijskih znanosti. Bili su na putu do svadbene proslave nakon što su se vjenčali u nedjelju. Nogometaš je vozio brže od 70 km/h, dvostruko većom brzinom nego par kojeg je pokupio. Njihov automobil se od siline udara praktički prepolovio... 

Maleck je nakon nesreće podvrgnut alkotestu koji je bio pozitivan, potvrdilo je Državno tužilaštvo, a prenosi španjolski Muchodeporte.

- Državno tužilaštvo zatražit će od suda prvo pritvor, a onda i saslušanje na kojem bi se trebala podignuti optužnica protiv Malecka za ubojstvo dvoje ljudi - poručili su iz Državnog tužilaštva.

Ima tri putovnice, ali iz države više ne može pobjeći

Joao Maleck bio je pod ugovorom s meksičkim prvoligašem Santos Lagunom, a prošle je sezone bio na posudbi u drugoj momčadi Seville. Španjolski velikan je odmah raskinuo ugovor s njim. Maleck je i reprezentativac Meksika do 20 godina.

- Nemamo što reći o tom igraču. Imajte na umu da je on kod nas bio na posudbi, on nije igrač Seville. Nećemo nastaviti s njim suradnju i to smo već priopćili Santosu - rekao je glasnogovornik Seville Juan Ramón Morales za ESPN.

Joao Maleck rođen je u Guadalajari u Meksiku, ali ima kamerunske korijene i francusku putovnicu. Još prije nekoliko tjedana u intervjuu za ESPN rekao je kako je uvjeren da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022.

- Bez problema mogu promijeniti reprezentaciju, za Meksiko sam igrao samo prijateljske utakmice. Moj je cilj biti u Kataru, ili s Francuskom ili s Meksikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe