Obavijesti

Sport

Komentari 0

Preokret u drugom danu Croatia Rallyja: Evans preuzeo vodstvo nakon Neuvilleovog izlijetanja

Preokret u drugom danu Croatia Rallyja: Evans preuzeo vodstvo nakon Neuvilleovog izlijetanja

Drugoplasirani na Croatia Rallyju 2021. godine, započeo je drugu etapu sa zaostatkom od 5,7 sekundi za Neuvilleom. Zaostatak je rastao, a onda je Belgijac napravio pogrešku

VIDEO

WRC Croatia Rally još jednom je potvrdio svoju reputaciju jedne od najizazovnijih utrka FIA Svjetskog prvenstva u rallyju kada je do jučer vodeći Thierry Neuville u dramatičnom preokretu ispao na brzinskom ispitu Ravna Gora - Skrad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

wrc 01:00

Na jutarnjim etapama Kostanjevac - Petruš Vrh i Vinski Vrh - Duga Resa, Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 Hybrid zajedno sa suvozačem Scottom Martinom, bio je 10,8 sekundi iza Neuvillea, ali je prvu rundu današnjih brzinskih ispita završio s prednošću od 22,6 sekundi nad Ottom Tänakom i Martinom Järveojom (Ford Puma Rally1 Hybrid).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Esapekka Lappi, u Hyundaiju i20 N Rally1 Hybridu, je treći. Finski vozač sa sunarodnjakom Janneom Fermijem zaostaje za Estoncem Tänakom 22,2 sekunde prije početka današnje popodnevne runde, kada će se ponoviti već prijeđene etape.

FIA WRC Croatia Rally 2023. - Petruš Vrh

Evans, drugoplasirani na Croatia Rallyju 2021. godine, započeo je drugu etapu sa zaostatkom od 5,7 sekundi za Neuvilleom. Razlika se povećala na 10,5 sekundi pri kraju devetog brzinskog ispita, nakon što je velški vozač izvijestio da je "samo malo previše oprezan na šljunčanim dijelovima". Na desetom brzinskom ispitu izgubio je dodatnih 0,3 sekunde za Neuvilleom, objasnivši da je "imao prilično dobar tempo, ali je vjerojatno bio malo nespretan na kraju". Također je rekao da je "izgubio liniju na jako klizavim dijelovima na kraju".

Nakon što je Neuville izletio na desnom zavoju, Evans se približio vodećoj poziciji i preuzeo vodstvo od Tänaka za 19,1 sekundu. Dvostruki viceprvak svijeta povećao je tu razliku na 22,6 sekundi tijekom etape na Platku, na 12. brzinskom ispitu.

FIA WRC Croatia Rally 2023. - Petruš Vrh

Uz jučerašnje promjenjive vremenske uvjete, svjetski prvak i pobjednik Croatia Rallyja 2022. godine, Kalle Rovanperä, osvojio je najbrža vremena na stazi. Sébastien Ogier prekinuo je Toyotinog timskog kolegu nizom na 12. brzinskom ispitu i približio se za 1,4 sekunde četvrtoplasiranom vozaču M-Sport Forda, Pierre-Louisu Loubetu.

Ogier je imao priliku približiti vodećoj skupini, ali je dobio dva kaznena boda. Prva kazna od minute zaostatka dodijeljena mu je nakon što je utvrđeno da je njegov suvozač Vincent Landais prekršio pravila i nije se vezao sigurnosnim pojasom. Još 10 kaznenih sekundi dodano je na ukupno vrijeme francuskom paru nakon kašnjenja na brzinski ispit zbog problema s automobilom.

FIA WRC Rally 2023., brzinac Pećurkovo Brdo - Mrežnički Novaki

Takamoto Katsuta izgubio je poziciju prema Ogieru na 12. brzinskom ispitu i zaostaje 1,2 sekunde za svojim kolegom iz Toyote. Rovanperä je sedmi nakon odgode u prvoj etapi, ali zaostaje samo 2,1 sekundu za Katsutom.

Yohan Rossel (Citroën C3 Rally2) vodi u WRC2 kategoriji i nalazi se na osmom mjestu u ukupnom poretku. On je 29,2 sekunde ispred svog sunarodnjaka i suparnika Nicolasa Ciamina (Volkswagen Polo GTI R5). Ciamin je srušio Nikolaya Gryazina (Škoda Fabia RS Rally2) za jedno mjesto na 12. brzinskom ispitu, a promjena mjesta znači da Ciamin sada vodi ispred Gryazina u kategoriji WRC2 Challenger.

Tomas Hrvatin, koji vozi Renault Clio Rally4, najbolji je hrvatski vozač. Trenutno se nalazi na 34. mjestu nakon 12 etapa.

Drugi prolazak kroz dionicu Kostanjevac - Petruš Vrh duljine 23,76 kilometara otvara subotnje popodnevno natjecanje u 15:54 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u