Obavijesti

Sport

Komentari 77

'Prevario sam Atalantu i Uefu, a Guardiolu sam već pobijedio'

'Prevario sam Atalantu i Uefu, a Guardiolu sam već pobijedio'
6

I protiv Benfice sam u Lisabonu htio promijeniti formaciju, zaigrati s tri u zadnjoj liniji. Tada sam odustao, ali sad sam u trbuhu opet osjetio da trebamo tako igrati, kaže nam trener Dinama

VIDEO

Da je pravi i vrhunski trener, to smo znali. To je jasno dokazao i pokazao puno puta. No nismo znali da je toliko hrabar, da ima tolika "muda". I kad smo mu čestitali na jednom od najvećih trijumfa u karijeri, baš smo mu to poručili. Nasmijao se, sjajno raspoložen nakon "potapanja" Atalante.

- Da, baš treba imati hrabrosti napraviti promjenu formacije prije ovako važne utakmice - počeo je Nenad Bjelica i nastavio:

- Formaciju mijenjam samo u dobru, kad je loše, a vi mijenjate formaciju, onda igračima šaljete lošu poruku. Kad je loše mijenjate samo ako vam nedostaje neki ključni igrač.

Pokretanje videa...

00:50
Oršić skuplja potpise suigrača: Lopta će dobiti posebno mjesto
Oršić skuplja potpise suigrača: Lopta će dobiti posebno mjesto

Dinamo je protiv Atalante zaigrao u sistemu 3-5-2. Pokazalo se to kao pogodak, ova je utakmica bez ikakve sumnje bila Bjelkin trenerski doktorat. To je trener za europske velikane.

- Otkrit ću vam nešto, u istoj sam formaciji htio zaigrati protiv Benfice u Lisabonu. Već sam to spremio, a onda sam u posljednji trenutak odustao. Osjećao sam da trebamo tako igrati u Lisabonu, ali na kraju nisam to napravio. Sad sam osjetio istu stvar u trbuhu i sam sebi rekao da ćemo sad igrati u toj formaciji. Analitičar Jasmin Osmanović i pomoćnik Rene Poms su napravili sjajnu analizu Atalante. Onda smo se nas trojica i Nino Bule dogovorili da ćemo igrati tu formaciju - kaže Bjelica i nastavlja:

- Vidio sam da se u posljednjim utakmicama Serie A momčadi Atalanti suprotstavljaju na takav način, ali sam znao da te momčadi nisu nivo Dinama i da ćemo im moći sjajno parirati s ovom formacijom. Eto, vidite kako je ispalo.

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

Ispalo je sjajno, nije moglo bolje, a kako su igrači reagirali kad su saznali da se mijenja formacija?

- U ponedjeljak sam im na treningu rekao da ćemo igrati 3-5-2. Odigrali smo 15-ak minuta 11 na 11. Postavio sam u jednu momčad sastav koji je istrčao protiv Talijana. Zaustavili smo igru nekoliko puta, ali je izgledalo jako dobro. Vidio sam kod igrača pozitivnu reakciju. Po govoru tijela kod Petra Stojanovića i Marina Leovca, bilo im je drago što ćemo tako igrati - kaže Bjelica.

Baš je za prvi gol desni bočni Stojanović, asistirao lijevom bočnom Leovcu.

- Svi su bili sjajni. Imao sam ja i plan B. Da ovih 3-5-2 nije dobro izgledalo, samo bih Dilavera pomaknuo u vezni red. Igrali bismo sa dvije "šestice" i s četiri u zadnjoj liniji. No nije bilo potrebe za tim. Nikola Moro je bio perfektan, kako je samo zatvarao sve te koridore - rekao je Bjelica i uz smijeh dodao:

- Malo smo Atalanti lupili lažnjak na Uefinom papiru sa sastavima prije utakmice. Tamo je bila nacrtana formacija 4-3-3.

Igrači su, dakle, dva dana prije utakmice saznali u kakvoj će formaciji igrati. A bili su perfektni.

Talijani vrište: Bjelica, ovo ti je za medalju! Olmo - divlji klinac
Talijani vrište: Bjelica, ovo ti je za medalju! Olmo - divlji klinac
Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

- Pa Bruno Petković vam je rekao moju filozofiju: 'Jednostavne stvari treba raditi perfektno'. Treba pucati kad imaš priliku za šut, da treba odigrati prvi ili drugi pas kad ste u prilici. Uzeti 'ničiju' loptu, centrirati kad imaš suigrača u prilici - kaže Bjelica, koji je sa svojim stožerom napravio sjajnu analizu Atalante.

- Nisam od onih trenera koji idu secirati svaki najsitniji detalj. Pogledao sam ih nekoliko puta, zapisao važne stvari, napravili smo dobre analize, prenijeli to igračima - rekao je Bjelica, koji je drugo poluvrijeme utakmice Genoa - Atalanta gledao u restoranu na tabletu dok je bio na ručku s obitelji.

Talijani su zasad arhivirani, u Ligi prvaka slijedi Manchester City. Kako li je samo dinamovcima lijepo vidjeti ljestvicu nakon prvoga kola. Naš prvak ispred engleskog prvaka. Obračun na Etihadu je 1. listopada. Nenada Bjelicu čeka Pep Guardiola.

- Veliki trener, donio je puno svojih nogometnih ideja - rekao je Bjelica i osvrnuo se na susrete s Guardiolom.

Igračke, zasad nije bilo trenerskih.

- Igrali smo triput jedan protiv drugog, sva tri puta u Španjolskoj. On je pobijedio dvaput, a ja sam pobijedio jednom. Albacete je na Nou Campu slavio 1-0, bilo je to u svibnju 1995. godine. Kakav sam bio? Dobar, ha, ha. Zabio sam odlučujući gol, prošao sam pored desnog bočnog Alberta Ferrera i zabio gol ocu današnjeg igrača Barcelone Sergija Busquetsa, Carlesu - rekao je Bjelko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica