Obavijesti

Sport

Komentari 19

Prevario ženu pa se preobratio: Giroud otvoreno o svojoj vjeri

Prevario ženu pa se preobratio: Giroud otvoreno o svojoj vjeri
1

Olivier Giroud (33) je izabran za gostujućeg urednika francuskog katoličkog magazina Jesusa. Uredio je rujanski broj i otvoreno pričao o vjeri koju prakticira svakodnevno

Olivier Giroud je 2014. godine čitavom svijetu priznao da je bio nevjeran. Engleski mediji su tjednima pisali o aferi s modelom Celijom Kay, a Giroud je odlučio prekinuti sva nagađanja i potvrditi da je informacija o njegovoj nevjeri  - istinita.

- Ispričavam se supruzi, obitelji, prijateljima, menadžeru i suigračima, kao i navijačima Arsenala. Sada se moram boriti za svoju obitelju i za svoj klub kako bih zaslužio oprost. Ništa drugo nije važno u ovom trenutku - napisao je francuski napadač tada na Twitteru.

Prošlo je od tada pet godina, a Giroud je potpuno novi čovjek. Od tada u njegovoj karijeri, kao ni u privatnom životu nije zabilježena niti jedna mrlja. Supruga Jennifer oprostila mu je prevaru, a on je bio ustrajan u tome da ponovno povrati njezino povjerenje.

Više puta je javno isticao svoju vjeru, a na ruci na latinskom jeziku ima istetoviran stih iz psalma 23: "Gospodin je pastir moj, ni u čemu ja ne oskudijevam".

Upravo zato ga je francuski katolički magazin Jesus odabrao kao gostujućeg editora novog broja. Giroudova fotografija se nalazi na naslovnici uz natpis: "33 godine, Kristovo godište".

- Kada god mogu, nastojim pričati o svojoj vjeri. Osjećam da moram iskoristiti svoj prostor u medijima kako bih pričao o svojoj posvećenosti Isusu Kristu. Zbog toga sam prihvatio uređivati rujansko izdanje Jesusa - rekao je Giroud Le Figaru pa dodao:

- Kada vidim što se danas događa u nogometu - rasizam, homofobija...,želim istupiti i reći 'dosta je'. Nedavno smo u Londonu imali gala večer organiziranu za progonjene kršćane širom svijeta, prošlo je jako dobro. Ponekad u crkvi ljudi od mene znaju zatražiti pomoć. Rade to jako ponizno i diskretno, a meni to znači jako puno.

Pokretanje videa ...