Obavijesti

Sport

Komentari 85

Priča iza neregularnog gola: Englezi, zahvalite i Kloppu!

Priča iza neregularnog gola: Englezi, zahvalite i Kloppu!
3

Kad je u Liverpool doveo bivšeg atletičara kao trenera za izvođenje auta, svi su se smijali Jürgenu Kloppu. Aut iz kojeg je Engleska zabila Hrvatskoj za 1-1 bacio je igrač Liverpoola Joe Gomez

VIDEO

Neš ti umjetnosti! Uzmeš loptu u ruke i izvedeš aut. Smijali su se Englezi Jürgenu Kloppu kad je u kolovozu u Liverpoolu zaposlio bivšeg danskog atletičara Thomasa Gronnemarka, trenera koji je specijalist u području izvođenja lopte iz auta.

'Mogu ja biti trener za izvođenje lopte s centra?', ismijavali su na Otoku Kloppa. Tri mjeseca kasnije više nikome nije smiješno jer engleski preokret protiv Hrvatske počeo je izvođenjem lopte iz auta, a izvođač je bio Liverpoolov Joe Gomez.

U ta tri mjeseca Gomeza je trenirao čovjek kojeg je zaposlio Jürgen Klopp

POGLEDAJTE GALERIJU S WEMBLEYA

UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia
70
| Foto: CARL RECINE, instagram/angel correa

Radili su samo na jednoj stvari, kako baciti aut.

Hrvatska je vodila na Wembleyu, Englezi su se tresli kad su se pred golom gotovo poigravali Kramarić i Brozović, a onda - erupcija oduševljenja!

Gomez baca aut, lopta leti, leti, leti... GOO! Lingard zabija za 1-1, a na krilima tog gola drugi pada praktički sam i Engleska pobjeđuje 2-1.

Istina, aut je izveden neregularno, priznali su to i Englezi.

- Sreća je bila na našoj strani. No sve je moglo biti drugačije da su suci vidjeli pogrešno izveden aut. Gomez je lansirao loptu u šesnaesterac gostiju, Kane je proslijedio do Lingarda koji zabija za 1-1. Ali Gomez je prilikom izvođenja auta nogom ušao u teren. Na sreću, suci to nisu vidjeli - piše Daily Mail.

Gomez je jednom nogom ušao u teren, a to je prema pravilima trebao biti pogrešno izveden aut i lopta za Hrvatsku. Rijetko se to sudi i ne trebamo se vaditi na takve stvari, ali isto tako ne trebao okretati glavu od toga.

Englezi su nam zabili neregularan gol. 

'Vatreni' ugašeni u 7 minuta: Hrvatska je ispala u niži rang
'Vatreni' ugašeni u 7 minuta: Hrvatska je ispala u niži rang

Iz tog neregularnog gola preko kojeg su se Englezi vratili protiv Hrvatske, krije se priča o Thomasu Gronnemarkua koji je radio u nekoliko nogometnih klubova kao trener za izvođenje auta, a trenutno je zaposlen u Liverpoolu.

Tamo ga je impresionirao baš Joe Gomez.

- Da sam branič, ne bih htio biti u šesnaestercu kad Joe baca aut. Isto tako, da igram protiv Liverpoola, trudio bih se da ne izbacujem loptu u aut - rekao je Gronnemark, koji drži svjetski rekord u daljini izbačaja iz auta - 51,33 metra!

POGLEDAJTE VIDEO

Gronnemark je četiri godine bio i dio danskog boba, a prije dolaska u Liverpool radio je kao trener specijalist za izvođenje auta u Viborgu, Midtjyllandu i Silkeborgu.

- Da budem iskren, nisam ni znao da postoji trener koji je specijalist za izvođenje auta. Kad sam čuo za Thomasa, htio sam se sastati s njim. Kad sam se sastao, bio sam 100 posto uvjeren da ga želim zaposliti - rekao je Klopp.

OK, sad nam je jasno i zašto... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao