Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Prihvatio bih poziv Borussije, Olmo je igrač za Real ili Barcu'

'Prihvatio bih poziv Borussije, Olmo je igrač za Real ili Barcu'
2

Bayern je trebao imati više povjerenja u Niku Kovača, rastanak je bio baš nekorektan s klupske strane. Bundesliga je san, a nije teže raditi u Bayernu ili Dortmundu nego u Dinamu, kaže Bjelica

VIDEO

Prelazak Danija Olma iz Maksimira u RB Leipzig bio je povod kolegama iz njemačkog Sport1 da nazovu Dinamovog trenera Nenada Bjelicu kojeg dobro i po dobru pamte... Odavno. Iz tri odlične sezone u Kaiserslauternu početkom 2000-ih.

Pokretanje videa...

02:35

Bjelica je očekivano i posve logično, nahvalio Danija...

- Olmo je sjajan igrač i osoba, 'prizemljen'. Sa 16 godina je iz Španjolske došao u Dinamo i dobre dvije godine mu nije bilo nimalo lako. Ali u zadnje dvije sezone se vrhunski razvio i postao Dinamov najbolji igrač. Strijelac, asistent, dribler... Nezamjenjiv za našu momčad. Zimski prijelazni rok pokazao se idealnim za iskorak u karijeri i mislim da je odlaskom u RB Leipzig napravio pravi odabir - počeo je Dinamov trener. 

Bayern je propustio uzeti jedan takav talent u svoju svlačionicu... 

- Ne znam baš koliko bi prostora imao u Bayernu koji ipak ne daje toliko šansi mlađim igračima kao što to rade u Leipzigu. Borussia (D) je bolja od Bayerna po tom pitanju, ali razina povjerenja u mlade koju ima Leipzig veća je nego u Münchenu i Dortmundu. Osim toga, Danija je u razgovoru oduševio trener Julian Nagelsmann. Olmo je jednostavan i osjetljiv dečko. Trenerovo mu je povjerenje jako važno, a ako ga ima i kroz vatru će ići za šefa. Tako je bilo sa mnom.

Kovaču sva vrata otvorena

Dakle, kolega je dobio veliko pojačanje?

- O da, Nagelsmann se apsolutno može smatrati sretnim što je dobio takvog igrača. A ako sve bude kako se očekuje onda kroz neko vrijeme ide i novi iskorak u karijeri. Nemojte me krivo shvatiti, svaka čast RB Leipzigu, ali Dani Olmo... To je potencijal za klubove kao što su Real Madrid i Barcelona!

Najjači Olmovi aduti? 

- Mentalno je strahovito čvrst, ne 'leti', ne gubi fokus. I na terenu i u životu van terena sve je podredio uspjehu u nogometu. Bio sam miran na koju god ga poziciju stavio jer znam da može igrati na bilo kojem mjestu u vezi ili napadu. Dobro čita igra, zna sve s loptom, zna zabiti, asistirati i proći jedan na jedan, a od vršnjaka se izdvaja s tim sjajnim mentalitetom, stabilnošću. Malo je takvih mladih igrača kao što je Dani Olmo i takvima je samo nebo limit. 

Poznajete Niku Kovača već dugo. Kako gledate na njegov mandat u Bayernu? 

- Niko Kovač i ja igrali smo jedan protiv drugog u Kaiserslauternu, zajedno za Hrvatsku, a i na neke smo trenerske seminare zajedno išli. Imamo dugotrajan i kvalitetan kontakt. Bayern je trebao imati više povjerenja u njega i rastanak je bio apsolutno nekorektan s klupske strane. Ali i to je Niko gospodski odradio. Osvojio je dva trofeja s Bayernom pa je sada trener kojem su sva vrata otvorena!

Dortmund? Može!

Razmišljate li vi o radu u Njemačkoj? 

- Skoro već i jesam završio u Bundesligi kao trener, ali sjeo sam na klupu velikog kluba, hrvatskog, i presretan sam u Dinamu. No ne krijem niti sam ikad krio da jednog dana želim raditi u Serie A, Primeri ili Bundesligi. Imam ugovor s Dinamom do 2021., ali da... Bundesliga bi bila liga snova za mene. 

Možda i prije 2021. Lucien Favre u zadnje je vrijeme pod dosta pritiska i kritika u Dortmundu. Biste li se usudili sjesti na klupu BVB-a? 

- Pa još najbolje da se javno nudim, ha-ha-haaa... Vjerujem u sebe i sigurno sam dorastao i jednom takvom poslu. A vjerujte mi: nije manji pritisak i nije lakše trenirati Dinamo nego Bayern ili Borussiju Dortmund. Dinamo je klub koji priznaje samo pobjede i po tome je isti kao najveći Bundesligaši - rekao je Nenad Bjelica.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani