Obavijesti

Sport

Prijavite se i napravite dobro djelo! Utrka Wings for Life 7. svibnja trči se u cijelom svijetu

Prijavite se i napravite dobro djelo! Utrka  Wings for Life  7. svibnja trči se u cijelom svijetu

Otvorene su prijave za najemotivniju utrku – Wings for Life World Run APP RUN ZAGREB! Start je 7. svibnja u 13 sati na Savskim nasipu kod Boćarskog doma, a dobrodošli su i početnici i iskusni trkači

VIDEO

U cijelom svijetu svi se spremaju za najemotivniju utrku - Wings for Life World Run.

Svim trkačima koji su željeli nastupiti na zadarskom Wings for Life World Runu koji je rasprodan, Zagrebački atletski savez omogućit će da istovremeno sa svim trkačima u svijetu, pa tako i Zadru, nastupe na ovoj iznimnoj humanitarnoj utrci, ali u Zagrebu.

Start je 7. svibnja u 13 sati na Savskim nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu. Na Wings for Life World Run utrci svi sudionici startaju istovremeno, diljem svijeta.

Nije važno jeste li profesionalni sportaš, rekreativac ili početnik. Nema cilja. Umjesto toga, 30 minuta nakon starta, virtulano presretačko vozilo započinje svoju potjeru i lovi trkače koji sudjeluju u utrci. I najbolje od svega kod te utrke je što znos od 100 posto svih startnina i donacija ide izravno neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Samo 2022. godine prikupljeno je više od 4,7 milijuna eura, a 161.892 sudionika, pripadnika 192 nacije, trčalo je u 165 zemalja svijeta za one koji ne mogu.

Nakon dvije godine stanke održana utrka Wings for Life World Run Zadar


Zagrebački atletski savez, ujedno i organizator 31. Zagrebačkog maratona, objedinio je ova dva velika sportska događaja tako da će za sudionike utrke Wings for Life World Run u Zagrebu osigurali vrijedne nagrade sponzora, tombolu u kojoj će dijeliti satove Garmin, a pobjednici u ženskoj i muškoj kategoriji dobit će besplatne startnine za nastup na 31. Zagrebačkom maratonu (za utrku po želji).

Za sve sudionike utrke osigurana je garderoba i okrijepa, voda i Red Bull, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ Enter radija.
Zagrebačko izdanje utrke održat će se istovremeno kao i sve utrke u svijetu, u nedjelju 7. svibnja u 13 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma.

Prijave su jednostavne. Posjetite stranicu Wings for Life World Run 2023., prijavite se za App Run Event Zagreb, instalirate aplikaciju na svoj mobilni telefon i spremni ste za utrku.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti