Obavijesti

Sport

Komentari 49

Prijenos dostupan većem broju ljudi: Gdje gledati City - Real

Prijenos dostupan većem broju ljudi: Gdje gledati City - Real

Prva utakmica polufinala i odmah megaspektakl. Manchester City će večeras od 21 sat na Etihadu ugostiti Real Madrid u prvom susretu polufinala Lige prvaka. Za mnoge, finale prije finala

VIDEO

Ukupno 32 kluba započela su borbu za klempavi trofej, a sve prepreke uspješno su preskočila četiri kluba koja će se boriti za naslov. Pred nama je neizvjesna završnica sezone u brojnim prvenstvima, a nakon dva tjedna pauze vraća nam se i Liga prvaka. U svom najsjajnijem ruhu. 

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Prva utakmica polufinala i odmah megaspektakl. Manchester City će večeras od 21 sat na Etihadu ugostiti Real Madrid u prvom susretu polufinala Lige prvaka. Za mnoge, finale prije finala.

Madriđani su imali pakleni put do polufinala. PSG, Chelsea pa Manchester City. Gore ne može. I bez obzira što je City favorit, Madriđani vjeruju da mogu do finala. S razlogom. No, pitanje je kako će se suprotstaviti Pepovom stroju koji ove sezone melje sve pred sobom.

LaLiga - Real Madrid v Real Sociedad

Real je gotovo tri poluvremena bio u podređenom položaju protiv PSG-a, pa je u posljednjih pola sata uzvratne utakmice utrpao tri gola na krilima čudesnog Benzeme i fantastičnog Modrića i prošao dalje. Visjeli su Španjolci opasno i protiv Chelseaja. Prosuli prednost od 3-1 iz prve utakmice, gubili 3-0 na Bernabeuu, ali čarobnjak Modrić je s već opjevanom vanjskom asistirao Rodrygu koji je zabio za produžetke. Tamo je Benzema novim golom osigurao polufinale.

Real pak ima tu privilegiju da je pet kola prije kraja skupio zalihu od 15 bodova prednosti ispred Barcelone pa je praktički i osigurao naslov prvaka. Ancelotti se tako može u miru posvetiti Cityju. A čeka ga uvjerljivo najteži posao ove sezone. No, ima on svoje adute. Tu je čudesni Benzema, a Luku Modrića ne moramo ni spominjati.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Dirigent madridske momčadi i s 36 godina i čovjek o kojem ovisi jako puno. No, svjestan je i Guardiola da sve počinje od hrvatskog čarobnjaka i pokušat će sve da ga zaustavi.

- Dobro se sjećam što su govorili mnogi stručnjaci na početku sezone. Nisu nam baš bili skloni, ali mi smo evo u polufinalu. Isto tako, do sada smo izbacili dva favorita, PSG i Chelsea. Definitivno se osjećamo sposobnima obavljati kvalitetno posao i dalje - rekao je trener Real Madrida. 

Madriđani su sinonim za Ligu prvaka. Čak 13 puta bili su najbolji, a od toga u posljednjih osam godina četiri puta. I upravo zato nikad ih se ne smije otpisati. 

- Ovaj dres madridskog Reala je sigurno odgovornost, ali je i naša prednost u odnosu na brojne suparnike koji nas ipak drugačije gledaju. Ja mogu reći da se svi moji igrači osjećaju posebno kada nose dres Reala. Osjećaju da mogu i moraju osvojiti sve. Tako pristupamo ovom polufinalu i završnici Lige prvaka - zaključio je Don Carlo.

Champions League - Real Madrid Press Conference

City je preživio teror i maltretiranje u Madridu prije dva tjedna pa s minimalnom prednošću izbacio Atletico. Sada ga čeka novi suparnik iz Madrida. Ipak, jači i konkurentniji. 

Građani igraju briljantno ove sezone. Imaju bod ispred Liverpoola u Premier ligi pet kola prije kraja i sve u svojim rukama, a uz to mnogi smatraju da je napokon došlo vrijeme da Pep ispuni glavni cilj zbog kojeg je i došao. A to je klempavi trofej. City je prošle sezone izgubio u finalu od Chelseaja, no mnogi smatraju da je ovo 'ta' sezona. Englezi su u osmini finala lakoćom izbacili Sporting, a onda ih je čekao pakao u prethodnoj fazi gdje su u nogometnom ratu uspjeli izbaciti Atletico.

Premier League - Manchester City v Watford

Ovaj dvomeč bit će bitno drugačiji. Očekuje nas susret dvije strašno napadački potentne i moćne momčadi koje će se nadigravati i koje imaju ponajbolje vezne igrače na svijetu. Jednom riječju, čeka nas spektakl. Real i City susreli su se prije dvije godine u osmini finala, a tada su Englezi bili bolji s ukupnih 4-2. Igrali su i polufinale prije šest godina, no tada nije bilo Guardiole. Realu je pobjeda od 1-0 u uzvratu bila dovoljna za finale. 

- Nama trebaju dvije iznimne utakmice protiv Reala ako želimo proći dalje. Ako se mora natjecati naša povijest s njihovom onda nemamo nikakve šanse. No, ovo je borba 11 na 11 te naravno da imamo šanse za prolaz -  rekao je Guardiola.

Champions League - Manchester City Press Conference

Inače, Manchester Cityju je ovo treći nastup u polufinalu, u posljednjih sedam sezona, a na konačnu pobjedu još uvijek čekaju.

- Pokušat ćemo biti svoji u obje utakmice protiv Reala. Igrati kako inače igramo, ali moram priznati da nam je čast što u polufinalu igramo protiv takve ugledne momčadi kao što je Real. Uopće nije potrebno naglašavati koliko imamo jakog suparnika preko puta sebe - dodao je Guardiola.

Pep Guardiola večeras ne može računati na bitne figure u obrani. Joao Cancelo je kartoniran, a za susret su upitni Stones i Walker. S druge strane, Ancelotti muku muči s Alabom i Casemirom. Obojica imaju problema s ozljedom mišića i pitanje je hoće li nastupiti. Don Carlo se nada da hoće, ali bit će to utrka s vremenom. Sigurno neće biti Diaza, Hazarda i Jovića, no oni bi ionako grijali klupu. 

Premier League - Manchester City v Brighton & Hove Albion

Na jednoj strani nevjerojatni Karim Benzema koji je zabio 11 golova u Ligi prvaka ove sezone, neuništivi i čudesni maestro Luka Modrić o kojemu će dosta toga ovisiti večeras, a na drugoj strani mašinerija koju predvode Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Gabriel Jesus... Kladionice favorita vide u građanima na koje je koeficijent 1.50. Realu baš previše i ne vjeruju. Tečaj je šest. Inače, City je i jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka. Tečaj je 2.20, kao i na Liverpool, dok je na Madriđane 7. Nitko im nije vjerovao da mogu srušiti PSG, ni Chelsea. I eto ih u polufinalu. Mogu li napraviti još jedan skalp?

I baš nikakva pozivnica nije potrebna. Hladno piće u ruke, daljinski i pravac naslonjač. Večeras od 21 sat čeka nas prvi čin ovog spektakla. I imamo dobru vijest. Prijenos će biti dostupan većem brojem ljudi. Možete ga pratiti na Areni Sport 1, a uvodna emisija počinje sat vremena prije.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA ZAVRŠIO U LEDENOM JARUNU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja