Obavijesti

Sport

Komentari 508

Sve isto kao i prije dvije godine: Hrabra Hrvatska pala i u Parizu

Sve isto kao i prije dvije godine: Hrabra Hrvatska pala i u Parizu

Hrvatska reprezentacija izgubila je i od Francuske u 2. kolu Lige nacija. Završilo je 4-2 za domaćina, a za nas su zabili Lovren i Brekalo. Za Francuze Griezmann, Upamecano, Giroud i Livaković (ag)

Dvije godine su prošle, ali sve je ostalo isto. Penal, autogol i poraz od 4-2. Kao da je netko režirao nastavak iz epizode iz Moskve.

Napad ne može zabiti onoliko koliko obrana može primiti. Opet smo primali jeftine golove i to u trenucima kada smo bili puno bolji na terenu. Brozović je neoprezno dirao rukom, prelako smo puštali Francusku u naš peterac, a da nije bilo Dominika Livakovića poraz je mogao biti puno veći.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

Primili smo čak osam golova u dvije utakmice i to je nešto što nas mora brinuti. Opet smo primili iz prekida, opet smo primali golove iz tranzicije. Nešto ozbiljno ne štima u našoj obrani, a za svjetskog doprvaka je pomalo sramotno primiti toliko golova u dva susreta. Ako ništa, veseli puno bolja igra u odnosu na Porto gdje nas je Portugal samljeo. 

Hrvatska je povela u 17. minuti golom Dejan Lovrena, no svjetski prvaci su u posljednjih pet minuta prvog dijela okrenuli rezultat preko Antoinea Griezmanna (43) i autogola Dominika Livakovića (45+1). U 55. minuti je izjednačio Josip Brekalo, no Dayot Upamecano je deset minuta kasnije vratio Francuze u prednost. U 76. minuti je Olivier Giroud realizirao kazneni udarac za 4-2.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

Izbornik Zlatko Dalić je u odnosu na utakmicu s Portugalom napravio pet promjena. Na klupi su ostali Domagoj Vida, Mario Pašalić, Josip Brekalo, Borna Barišić i Tin Jedvaj. Priliku su dobili Filip Uremović, Duje Ćaleta-Car i Dario Melnjak, a od prve minute su zaigrali Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Hrvatska tako niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Francuske. Bio je to naš peti poraz uz dva neodlučena susreta i 7-17 razliku pogodaka.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je kao gost pobijedio Švedsku sa 2-0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu.

Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga nacija, 2. kolo 20:45 , Stade de France, Pariz
Francuska
Griezmann 43', Livaković (ag) 45+1', Upamecano 65', Giroud 76' (p)
4 : 2
Hrvatska
Lovren 17', Brekalo 54'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj u Parizu. Šteta. Prelagano smo primili četiri gola i došli do novog poraza u Ligi nacija.

Danas nam je igra bila puno bolja u odnosu na Portugal, izgledali smo rastrčanije i raspoloženije, ali napad ne može zabiti koliko obrana može primiti. To je hrvatska realnost za koju Dalić što prije mora pronaći rješenje.

Golove za Hrvatsku zabili su Brekalo i Lovren, a za aktualne svjetske prvake precizni su bili Upamecano, Griezmann, Giroud i Livaković (ag)

89'

Sjajnu priliku imao je Nikola Vlašić. Pucao je iz okreta s nekih 20 metara od gola, ali lopta je završila na stativi...

83'

Jure Francuzi i po peti gol. Nanjušili su krv, žele doći do petarde i prijeti nam katastrofa... Naši su potpuno pali, svjesni su da je rezultat nije u skladu sa stanjem na terenu, ali naši su danas imali previše kikseva da bi izvukli pozitivan rezultat...

76'

I evo rezultata kao prije dvije godine. Marcelo Brozović je dirao rukom, Hategan je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio Olivier Giroud koji je povisio na 4-2...

75'

Spašava nas Livaković... Griezmann je vukao loptu od svog kaznenog prostora, uposlio Martiala na lijevoj strani. Igrač Manchester Uniteda pucao je u prvi kut, ali Livaković je opet sjajno to skinuo...

Da njega nema na golu, primili bi mi puno više od sedam golova protiv Portugala i Francuske...

Komentari 508