Obavijesti

Sport

Komentari 10

Pripadnici Tornada uhićeni zbog napada na srpske državljane

Pripadnici Tornada uhićeni zbog napada na srpske državljane

Što im se točno stavlja na krimen još nije poznato osim da su jutros pokupljeni na adresama na kojima su prijavljeni, a mahom je riječ o ljudima koji žive na gradskom predjelu Voštarnica

VIDEO

Skupina od 12 pripadnika Tornada uhićena je jutros i privedena u postaju zadarske policije. Privedeni su nakon napada na srpske državljane prošlog vikenda.

Podsjetimo, napad se dogodio dan uoči utakmice ABA lige između Zadra i Crvene zvezde. U dva odvojena napada ozlijeđeni su član upravnog odbora Zvezde i njegov prijatelj, kao i snimatelj i novinar portala MozzartSport, koji su završili na šivanju.

Srpska televizija objavila fotke pretučenih u Zadru. Policija je nastavila privoditi umiješane
Srpska televizija objavila fotke pretučenih u Zadru. Policija je nastavila privoditi umiješane

Što im se točno stavlja na krimen još nije poznato osim da su jutros pokupljeni na adresama na kojima su prijavljeni, a mahom je riječ o ljudima koji žive na gradskom predjelu Voštarnica. 

- U Zadar je stigla ekipa iz Barcelone s oko 25 naših simpatizera. Slikali su se, tipkali i pratili na aerodromu. Novinari su bili u jednom hotelu, član uprave i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekali novinare, koji nisu provocirali, napali su ih maskirani napadači. Potom su napadnuti član uprave i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, udarali su ih nogama - rekao je o napadu predsjednik Crvene Zvezde Nebojša Čović.

Službenici Policijske postaje Zadar jučer su proveli kriminalističko istraživanje dvojice hrvatskih državljana u dobi od 21 i 26 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja opisanog u čl. 323. a u svezi s člankom 87. st. 21. (zločin iz mržnje) Kaznenog zakona.
 
Naime, sumnjiči ih se da su u subotu, 11. studenog oko 20 sati na predjelu Voštarnice u Zadru, lica maskiranim majicama i maramama, fizički napali dvojicu državljana Srbije u dobi od 55 i 46 godina uslijed čega je 55-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen, što je konstatirano u Općoj bolnici Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, oba osumnjičenika su jučer poslijepodne predana u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dodatno, u svezi drugog događaja u kojem su također napadnuta dvojica državljana Srbije (r. 1999. i 1986.),  u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Oko cijele situacije oglasila se i policija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
Nadalje, u nedjelju, 12. studenog s početkom u 17 sati u Zadru na ŠC Višnjik u košarkaškoj dvorani „Krešimir Ćosić“, odigrana je košarkaška utakmica  "AdmiralBet ABA" lige između KK „Zadar“ i i KK „Crvena zvezda MeridianBet“.
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja poduzimali operativne mjere i radnje kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za njegovo neometano održavanje.

Do završetka javnog okupljanja u službene prostorije policije, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, privedena su dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godina zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog prekršaja pokušaja unošenja ili unošenja u športski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.
 
Također je provedeno kriminalističko istraživanje četvorice maloljetnika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, dovedeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz odgovarajući optužni prijedlog.

Nakon završetka javnog okupljanja, uslijedio je razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koji su protekli u redu. Tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji.

Zbog protupravnih ponašanja tijekom održavanja športskog natjecanja, jutros su u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena devetorica hrvatskih državljana.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem