Obavijesti

Sport

Komentari 45

Pripreme su bile 'ubijačina', ali bolje da 'kukaju' igrači nego mi

Pripreme su bile 'ubijačina', ali bolje da 'kukaju' igrači nego mi
3

Banda je dobar, konkurira za Osijek, to je školovan igrač s europskim iskustvom. A Halilović... Još ne radi razliku, volio bih da je puno bolji, kaže šef struke prije HNL debija na Ri-klupi, u subotu (15.00) u Gradskom vrtu

VIDEO

Prosječni navijač Rijeke je u prošlih pola godine bio jedna nevoljna, napaćena duša, čovjek koji je u šest mjeseci ostario šest godina. Sad mu se opet smiješi ono na što je navikao: Rijeka čija igra ima glavu i rep, u kojoj se jasno vidi trenerski rukopis, a igrači 'ginu' za klupski grb.

VIDEO: Jubilarni riječki dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

U subotu od 15 sati nova Rijeka pod vodstvom novog trenera i sa osam novih igrača igra svoju prvu službenu utakmicu. Iz Europe i kupa se ispalo, znači igra se naš jedini i voljeni HNL. 'Bijeli' idu u Gradski vrt, Osijeku na noge.

- Konačno. HNL! Pripreme su bile duge, sedam tjedana. Dodali smo taj jedan tjedan više, svjesno i namjerno. I puno smo zacrtanoga ostvarili. A radilo se stvarno jako. Što bi rekao Dilaver, bila je 'ubijačina'. Ali neka, bolje da kukaju igrači zbog umora nego mi zbog njih - priča novi šef struke Sergej Jakirović na prvoj press-konferenciji prije jedne službene utakmice kao glavni trener Rijeke.

- Kako sam već rekao, dobri smo. Kondicijski i u fazi obrane. Normalno, niti jedna momčad još ne zna u kakvoj je zaista formi prije nego što sezona i službeno počne, ali vidimo da imamo još prostora za napredak i posla što se tiče automatizacije u igri prema naprijed, što je i normalno.

Kakva je nova Rijeka? Jakirović: 'Spremni smo! Teško primamo golove, a san nam je - Europa'
Kakva je nova Rijeka? Jakirović: 'Spremni smo! Teško primamo golove, a san nam je - Europa'

Prve tri utakmice, tri gostovanja: Gradski vrt, Šubićevac, Poljud.

- Raspored nam nameće otvaranje drugog dijela sezone s tri gostovanja zaredom, ali ionako moramo igrati svatko sa svakim tako da pustimo te priče. Osijek? A težak protivnik, to je svima jasno. Zadnjih pet HNL utakmica tamo na da nismo pobijedili nego nismo ni gol dali. Tradicije su tu da bi se rušile. Oni su ostali bez dva jako važna igrača koji su ili zabili ili asistirali za 50% Osijekovih golova u prvom dijelu sezone. Poms jako dobro radi, znamo odakle nam prijete najveće opasnosti i očekujem izrazito ofenzivno orijentirane domaćine.

Kakav je Zambijac Emmanuel Banda?

- Do-bar! U konkurenciji je. U dobrom je stanju dečko, došao je malo kasnije, ali jako se dobro adaptirao. Vidi se da je to jedan školovan igrač, pametan sportaš, nogometaš s europskim iskustvom. Ide s nama, u konkurenciji je.

Sustav je 4-2-3-1. Sastav?

- A vi ste mislili da ćete od mene doživjeti da najavim početnih 11? To se neće dogoditi nikad. Dva dana prije utakmice ne mogu vam reći ni tko će sve izostati jer neke moram još malo provjeriti na treninzima. Samo 100% zdravi i spremni dolaze u obzir za nastup. A nakon priprema to je zasad jezgro od 14-15 igrača u konkurenciji za startnu postavu.

Emmanuel Banda

Alen Halilović?

- Ja bi volio da je Halilović puno bolji. Ovakav kakav je sad... Ne radi razliku koju bi trebao.

Matej Mitrović?

- Jako sam zadovoljan kako mu teče oporavak. U sljedećih desetak dana će na kontrolu, u Finsku kod liječnika koji ga je operirao pa ćemo znati konkretnije najave o povratku u puni pogon.

Obregon, Goda, Bogojević...?

- Obregon se oporavio od gripe, sad se polako vraća. Goda i Bogojević su na putu skorog povratka. Veliki nam je problem teška ozljeda Djouahre.

Kad smo kod onoga što još nedostaje i kod onih bez kojih bi mogli ostati... Jeste se čuli s Damirom Miškovićem ovih dana?

- Čujemo se svaki dan, normalno. Mogući su i izlazni i ulazni transferi. Mi ciljamo na još dva igrača, neću govoriti o pozicijama i imenima, a što se eventualnih odlazaka tiče... To znate kako je: svi su na prodaju! - rekao je Jakirović, u društvu kapetana i vratara Nediljka Labrovića:

Marin je s dva gola u generalki Rijeke slomio Klafurićev Honved
Marin je s dva gola u generalki Rijeke slomio Klafurićev Honved

- Novi šef je donio veliku novu energiju, pozitivni efekti su vidljivi. Sad imamo tri uzastopna gostovanja, na Rujevici igramo tek 12. veljače, a nadamo se da ćemo pred naše fantastične navijače doći sa: tri pobjede! - rekao je Labrović.

Vukčević (barem zasad) nije otišao  Španjolsku, Jakirović je istaknuo 'Možda se u subotu ujutro probudim pa svašta promijenim', ali realno, u Osijeku je za očekivati Rijeku u 4-2-3-1 i ovom sastavu: Labrović - Grgić, Dilaver, Galešić, Vukčević - Selahi, Hodža - Ampem, Janković, Marin - Frigan, a najveću šansu za ulazak tijekom utakmice imaju Liber, JurićBanda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja