Obavijesti

Sport

Komentari 16

Marin je s dva gola u generalki Rijeke slomio Klafurićev Honved

Marin je s dva gola u generalki Rijeke slomio Klafurićev Honved
3

Vidi se da još ima prostora za napredak, posebno u protoku lopte prema naprijed, ali... Dobri smo. Čvrsti, disciplinirani i borbeni. Rijeka će s optimizmom krenuti u Osijek, rekao je trener momčadi s Rujevice

VIDEO

Nogometaši Rijeke pobijedili su Honved 2-0 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva. Bijeli su na domaćem travnjaku zasluženo došli do pobjede, koja je u konačnici mogla biti i uvjerljivija.

U šestoj minuti Lukić je ušao iza obrane Rijeke i izbio pred gol, ali udarac nije bio precizan. U 15. minuti Lukić je ovaj put imao dobru poziciju nakon ulaska s lijeve strane, ali udarac ponovo nije bio precizno. Rijeka je uzvratila u 21. minuti, Marin je odlično ubacio iz slobodnog udarca, Dilaver pucao glavom, lopta je prošla uz vratnicu. U 28. minuti, nakon niza prekršaja, Gomis je zaradio drugi žuti karton. Prema dogovoru, umjesto njega je u igru ušao Menyhart tako da su nekoliko minuta obje ekipe ponovo imala 11 igrača na terenu.

U 34. minuti Prince je opasno ubacio, ali stoper Honveda u posljednji trenutak skrenuo je loptu ispred Frigana. I onda je, u 45. minuti, Selahi odigrao za Frigana, koji je petom sjajno izbacio cijelu obranu Honveda. Marin je ostao sam pred golom i mirno poentirao – 1-0. Honved je drugo poluvrijeme otvorio udarcem Menyhérta, a Rijeka je odgovorila odličnom akcijom u završnici koje se našao Niko Janković.

Uslijedio je udarac, lopta se od vratnice ponovo odbila do Rijekinog veznjaka, a nakon novog udarca zatresla se ista vratnica!
U 52. minuti Frigan je povukao akciju i ubacio, Grgić spustio loptu za Princea, ali udarac nije bio precizan. Bila je to akcija koja je izmamila pljesak s tribina. U 70. minuti Marin je povukao kontru, odigrao za Libera koji je proslijedio za Princea. Udarac s ruba kaznenog prostora završio je u gostujućem bloku, a lopta se od istog odbila ravno u ruke vratara Honveda.

Honved je blizu golu bio u 71. minuti. Jedan ubačaj s desne strane dobio je nezgodnu putanju nakon što se odbio od Vukčevića, a na drugoj vratnici, iz neposredne blizine, Eordogh je pucao glavom pored gola. Na drugoj strani (73′) odličnu priliku je imao Jurić čiji je udarac ponovo zaustavio vratar mađarskog prvoligaša. Rijeka je pobjedu potvrdila u 89. minuti. Prince je sjajno pobjegao obrani Honveda nakon jedne duge lopte i proigrao Marina koji je poentirao – 2-0.

- Vidi se da još ima prostora za napredak, posebno u protoku lopte prema naprijed, ali... Dobri smo. Čvrsti, disciplinirani i borbeni. Rijeka će s optimizmom krenuti u Osijek - rekao je šef riječke struke Sergej Jakirović nakon pobjede.

Rijeka – Honved 2-0
Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2000. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).
Strijelac: 1-0 Marin (45′), 2-0 Marin (89′).
RIJEKA: Zlomislić, Janković, Galešić, Prince, Vukčević, Selahi (od 60′ Liber), Frigan (od 60′ Jurić), Hodža, Grgić, Marin (od 90′ Mikloš), Dilaver. Trener: Sergej Jakirović.
HONVED: Szappanos, Prenga, Cirkovic, Capan, Jónsson, Plakushchenko, Gomis (od 39′ Menyhért, od 67′ G. Kocsis), Eördögh, Kocsis D., Lukic, Zsótér. Trener: Dean Klafurić.

A u prvoj od dvije pripremne utakmice odigrane u kampu na Rujevici, pričuvne momčadi Rijeke i Honveda remizirale su, 1-1.
Uvodna je tekma igrana od 13 sati, kao prilika da svi igrači Rijeke dobiju veću minutažu uoči početka prvenstva. Honved je poveo u petoj minuti. Doka je proigrao Krajcsovicsota koji je prebacio Zadra – 0-1. Veliku priliku mađarski sastav imao je u 7', Kerezsi se našao u sjajnoj prilici, ali Zadro je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

U 16. minuti Halilović je sjajnom izbacio Simčića koji je pao nakon kontakta s vratarem – penal za Rijeku. Djuričin je preuzeo odgovornost, Tujvel je pročitao stranu i obranio udarac. U 37. Bodetić ubacuje s lijeve strane, Halilović spretno puca iz prve, ali lopta ide pored vratnice. Već u idućoj minuti Halilović je odigrao za Djuričina koji je loptu ostavio za Bandu, udarac je otišao pored gola.
Rijeka je još odlučnije zaigrala u nastavku, Simčić je u 55' pogodio gredu s ruba kaznenog prostora, a nagrada za bolju igru bijelih stigla je u 70. minuti.

Nakon ubačaja iz kuta, Vlasenko je pucao glavom, greda je na kratko spasila Honved, ali Gajzler je bio na pravom mjestu i zakucao loptu u mrežu – 1-1. Do kraja utakmice Rijeka je imala još nekoliko opasnih situacija, dok su gosti najbliže golu bili u 78. minuti, ali udarac Krajcsovicsa blokirala je obrana Rijeke.

Rijeka – Honved 1-1
Pripremna utakmica. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Pajić i Balen (svi Rijeka).
Strijelci: 0-1 Krajcsovicsot (5′), 1-1 Gajzler (70′).
Rijeka: Zadro, Vrančić, Halilović, Krešić, Simčić, Bodetić, Banda, Smolčić, Babić, Dujmović, Djuričin (još su igrali: Gajzler, Panić, Vlasenko, Mikloš, Alvarez).
Honved: Tujvel, Szabó, Klemenz, Török, Doka, Mitrovic, Átrok, Benczenleitner, Krajcsovics, Kerezsi, Domingues (još su igrali: Duizs, Menyhart, Tamas, Kocsis).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica