Obavijesti

Sport

Komentari 119

Procurila slika osvajača Zlatne lopte! Ronaldo niti među Top 3

Procurila slika osvajača Zlatne lopte! Ronaldo niti među Top 3
1

U užem izboru nogometaša nalaze se Lionel Messi i Virgil Van Dijk, a sada se na internetu pojavila fotografija konačnog pobjednika! Cristiano Ronaldo zauzeo je 'tek' četvrto mjesto

VIDEO

U ponedjeljak će se u pariškom "Theatre du Chatelet" održati gala svečanost dodjele "Zlatne lopte" koju francuski magazin France Football dodjeljuje najboljem nogometašu i nogometašici godine.

U užem izboru nogometaša nalaze se Lionel MessiVirgil Van Dijk, a sada se na internetu pojavila fotografija konačnog pobjednika!

Uvjerljivu pobjedu odnio je Argentinac Lionel Messi, koji je slavio sa 64 boda ispred Nizozemca Virgila Van Dijka. Treći je bio Mohamed Salah, a Cristiano Ronaldo zauzeo je 'tek' četvrto mjesto.

Top 5:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Lionel Messi 446
  • Virgil Van Dijk 382
  • Mohamed Salah 179
  • Cristiano Ronaldo 133
  • Sadio Mane 97

Messi je do sada pet puta osvojio "Zlatnu loptu" (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), baš kao i Cristiano Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017), dok su Francuz Michael Platini, te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji.

Ronaldo je već tradicionalno odbio doći na svečanu ceremoniju stoga neće putovati u Pariz. Razlog možete pretpostaviti i sami.

Inače, nagradu je ustanovio novinar France Footballa Gabriel Hanot, koji je 1956. zamolio kolege da glasuju za igrača godine u Europi, a prvi pobjednik bio je Stanley Matthews iz Blackpoola.

Novinari su isprva mogli glasovati samo za europske igrače u europskim klubovima, no 1995. je promjenama pravila dopušteno glasovanje za neeuropske igrače koji igraju u europskim klubovima. Pravila su opet promijenjena 2007. kako bi u konkurenciju ušli igrači bilo koje nacionalnosti i iz bilo kojeg kluba u svijetu.

Posljednji dobitnik "Ballon d'Or bio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je slavio ispred Portugalca Cristiana Ronalda i Francuza Antoinea Griezmanna.

U ženskoj konkurenciji lani je slavila Norvežanka Ada Hegerberg, no ove godine glavni kandidat je kapetanica svjetskih prvakinja Amerikanka Megan Rapinoe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener