Ulaznice za SP Katar 2022 hrvatski navijači | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

Prodano 15 do 20 posto ulaznica za utakmice Hrvatske u Kataru

Prodano 15 do 20 posto  ulaznica za utakmice Hrvatske u Kataru
9

Znamo da je vrlo izazovno doći do Katara iz više razloga. Mislim da možemo očekivati 1500 do 2000 hrvatskih navijača na pojedinim utakmicama, najavio je glasnogovornik HNS-a

VIDEO

Druga faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru zaključena je 28. travnjem, a prve informacije ukazuju da 'vatreni' neće imati preveliku pomoć hrvatskih navijača u grupnoj fazi natjecanja!

Pogledajte video: SP u Kataru

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

- Imamo od prije nekoliko dana informaciju da je interes bio srednji, ne velik kao što je uobičajeno za velika natjecanja - oko 600, 700 prijava za svaku utakmicu. Kako je taj rok za hrvatske navijače završio sve preostale ulaznice ići će u javnu prodaju krajem petog mjeseca - rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak za Novu TV.

Navijači na Poljudu slave odlazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo
Navijači na Poljudu slave odlazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo

Sve reprezentacije imaju pravo pravo na osam posto kapaciteta stadiona u grupnoj fazi i približno toliko u nastavku natjecanja što znači je naše nogometaše na otvaranju SP-a protiv Maroka moglo bodriti 4800 hrvatskih navijača, 3600 protiv Kanade, odnosno 3200 u derbiju skupine protiv Belgije. Preračunato, hrvatski su navijači kupili samo 15-20 posto dostupnih ulaznica!

Bilić je otkrio najveći upitnik 'vatrenih': Otkad se oprostio Mandžukić, imamo problema
Bilić je otkrio najveći upitnik 'vatrenih': Otkad se oprostio Mandžukić, imamo problema

Nipošto to ne znači da će Hrvatsku u Kataru po utakmici bodriti 600, 700 navijača jer je u slobodnoj prodaji ostalo i više nego dovoljno ulaznica. Prvi i osnovni razlog takvog slabog odaziva hrvatskih navijača leži u cijeni. U prosjeku su ulaznice 30 posto skuplje nego na SP-u u Rusiji. Za gledatelje iz inozemstva cijene pojedinačnih ulaznica za prvo kolo SP-a kreću se između 62 i 200 eura. No, same ulaznice nisu toliko skupe, koliko su put i smještaj...

- Znamo da je vrlo izazovno doći do Katara iz više razloga, nedostatka smještaja i skupoće smještaja i puta. Mislim da možemo očekivati 1500 do 2000 hrvatskih navijača na pojedinim utakmicama prvog kruga, mislim da je to realno - dodao je Pacak.

World Cup - Final Draw

Podsjetimo, Hrvatska će Mundijal otvoriti protiv Maroka 23. studenog na stadionu Al Bayt u Al Khoru, koji prima 60.000 ljudi. U drugom kolu, na stadionu Khalifa International, koji prima 45.000 ljudi, Hrvatska 27. studenog igra protiv Kanade. Protiv Belgije "vatreni" igraju 1. prosinca u Al Rayyanu na stadionu Ahmad Bin Ali, koji prima 40.000 ljudi.

Mladi njemački reprezentativac odsad će nastupati za Hrvatsku!
Mladi njemački reprezentativac odsad će nastupati za Hrvatsku!

- Jako malo ima interesa, doslovno karata ima za kupiti koliko želite, ali problem su zavisni troškovi. Zavisni troškovi smještaja, avionskih karata su jako visoki i jako malo hrvatskih navijača se očekuje u Kataru. Tisuću i pol eura je samo avion, računajte i da ne možete to sve odraditi u jednom danu, morate minimalno tri dana ostati, tako da su veliki troškovi - kazao je za Novu TV Slavko Husnjak iz udruge navijača "Budi ponosan".

FILE PHOTO: General views of the Ahmad Bin Ali Stadium
FILE PHOTO: Arab Cup - Group A - Qatar v Bahrain General views of the Stadium 974

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner