Obavijesti

Sport

Komentari 28

Profesor pao ispit i ostao bez 2. vožnje: Očito nije do skija...

Profesor pao ispit i ostao bez 2. vožnje: Očito nije do skija...
1

Ivica Kostelić očajno je krenuo u slalomsku sezonu i završio na 40. mjestu. Iako je promijenio skije, čak i tehniku, očito je da nešto ne valja. Nije to više onaj Ivica...

VIDEO

Očito nije stvar u skijama, čak ni u slalomskoj tehnici, jer Ivica je, unatoč velikim jesenskim promjenama, potpuno podbacio. U prvom slalomu sezone nije uspio ući u drugu vožnju.

- Teško mi je, ne sjećam se kad se zadnji put nisam plasirao u drugu vožnju. Ali nema predaje - rekao je Ivica Kostelić nakon debakla.

Drugu vožnju nije izborio ni u Wengenu, ne tako davno, u siječnju ove godine, no tad je tome kumovala velika pogreška. Ovaj put Ivica nije nigdje pogriješio, no nije to bila ona vožnja na koju nas je naš najbolji skijaš navikao. Bila je to spora, oprezna vožnja, kojoj je epilog bio jasan već na prvom prolaznom vremenu, na kojem je kasnio 66 stotinki. Kako se približavao cilj, tako je zaostatak rastao, pa je semafor na kraju pokazao veliku, golemu 2,31 sekundu zaostatka za vodećim skijašem.

Nakon ovakvog skijanja pitanje je koliko Ivica još može. Jer na stazi u Leviju startao je s odličnim startnim brojem 12. Nastavi li ovako, startni brojevi bit će mu sve viši i viši, a njemu sve teže i teže. Ne bi to bio problem da su mu, kao u Aspenu 2001., 22 godine, pa da može pobijediti kad iz startne kućice kreće kao 65.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ne sjećam se kad sam vozio ovako loše, ali ne očajavam, nema predaje" - Ivica vjeruje da će podignuti formu

Danas mu je 35 na leđima, iza njega su mnoge operacije, konkurencija je sve mlađa i brža, a Ivica, očito, ne može parirati. Jer ako sa startnim brojem 12 završi tek na 40. mjestu, koji će tek biti kad, primjerice, starta 38.?

Nije samo u startnom broju problem. Slalom je, uz superkombinaciju, Ivičina paradna disciplina i u njoj se očekuje najviše. A Levi je pokazao gdje je Ivica sad.

Zato nije razumljivo kako naš najbolji skijaš može govoriti o Zimskim olimpijskim igrama za četiri godine u Južnoj Koreji, a istodobno ne može izboriti drugi lauf.

Optimistične najave uoči prvog slaloma sezone pokazuju da je motiv tu, Ivici ga ne nedostaje, no to, čini se, nije dovoljan impuls. Najavio je i novu slalomsku tehniku, no ni ona nije donijela ništa dobroga. Zapravo, kad bolje razmislimo, Ivicu bi trebalo zamoliti da se vrati staroj tehnici jer ova nova, koju nismo primijetili, očigledno je dovoljna samo za 40. mjesto.

No Ivica se već bezbroj puta vraćao kad su ga mnogi otpisali. Nadilazio je sve probleme, operacije, bolove i izlazio je kao pobjednik. Valjda će tako biti i ovaj put...

Pod mađarskom zastavom skija bolje: Šamšal stigao do cilja

Nakon što je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek odlučio da nema smisla financirati skijaša koji vrlo rijetko stiže do cilja, Dalibor Šamšal od ove sezone skija za Mađarsku. Na prvom slalomu sezone završio je na 56. mjestu sa 60 stotinki zaostatka za Ivicom Kostelićem. No to je dobra vijest za Šamšala jer u karijeri nije završio utrku više od 230 puta.

Filip Zubčić je išao dobro, za Ivicom zaostao samo devet stotinki

U kvalifikacijskom dvoboju s Matejem Vidovićem Filip Zubčić je izborio nastup za Hrvatsku u slalomu u Leviju. Dvadesetjednogodišnji Zagrepčanin zaostao je devet stotinki za najboljim hrvatskim skijašem Ivicom Kostelićem, što mu je bilo dovoljno za 42. mjesto. Filipa, koji je u A-reprezentaciji od lani, do plasmana u drugu vožnju dijelilo je malo više od 40 stotinki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića