Obavijesti

Sport

Komentari 8

Profesor Wade odveo Mitchella u školicu i teoretski i praktično

Profesor Wade odveo Mitchella u školicu i teoretski i praktično
1

U Dwyaneu Wadeu ima još dinamita. Veteran načet ozljedama pokazao je zašto je svojevremeno bio jedan od najboljih NBA igrača, a žrtva je bio mladi Donovan Mitchell, ponajbolji mladi NBA igrač

VIDEO

Donovan Mitchell je 22-godišnja 'jazzerska' zvijezda u usponu. Dwyane Wade je 36-godišnji veteran koji je ljetos najavio kako mu je ovo oproštajna sezona. Sinoć su klinac i starac imali sučeljavanje sa uvodom. D-Wade je svoje najprije rekao na telefon, a onda pokazao i na parketu.

Heat i Jazz igrali su prvu nedjeljnu utakmicu u Miamiju. Mitchell je Wadea nazvao za savjete o eskivaži svih prepreka koje ga čekaju na putu do vrha. I pričali su. Pričali su k'o da su zaljubljeni teenageri.

- U mojim se godinama više ne razgovara po dva sata na telefon, ali dečko je imao stvarno puno pitanja i jednostavno smo dva sata pričali o košarci - objašnjavao je Wade pred kamerama - Da sam bar ja bio tako dobar sa 22 godine kao što je on sada. Taj mali... On je stvarno poseban igrač.

Kad je tekma došla 'na vagu' ispalo je da je veteran ipak zadržao dva-tri trika za sebe. Stari Wade je bez problema prošao Mitchella, pod košem navukao Rudya Goberta (18 skokova) na faul pa 3.2 sekunde prije kraja uredno ubacio dva slobodna za 102-100. Posljednji napad Jazzera završio je Mitchellovom loptom za tricu, na obruču. Pobjeda za profesora... Sve se može kupiti, iskustvo ne. D-Wade je Mitchella školovao i na telefon i na parketu.

Trener Miamija Erik Spoelstra tu je situaciju prošao mali milijun puta. On i Wade zajedno su s LeBronom na Floridi osvojili dva naslova, ključna lopta uglavnom je išla D-Wadeu u ruke:

- Feeling k'o da oblačiš stari, najudobniji kaput... Ne znam ni sam koliko smo puta bili u toj situaciji da je utakmica 'na vagi' i bilo je najprirodnije moguće da Wade uzme loptu, pročita i osjeti situaciju pa odvede Miami do pobjede. Njemu je to pod normalno -  rekao je Spoelstra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?
NOVA GENERACIJA

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?
FOTOSTARENJE

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?

Mnogi misle da je kožu potrebno mazati zaštitnom kremom samo kada su na plaži, no sunce oštećuje kožu i pri svakodnevnom izlaganju. Zato se trebate zaštititi i pri najmanjem izlasku na sunce, čak i za oblačnih dana
Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae
PROMO

Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae