Obavijesti

Sport

Komentari 14

Promjene u Dalmaciji, Viđak je smijenjen, Šupraha kandidat

Promjene u Dalmaciji, Viđak je smijenjen, Šupraha kandidat
1

Viđak više nije predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. On je smijenjen na izvanrednoj skupštini, a glavni je kandidat za predsjednika Šupraha

VIDEO

Dugogodišnji predsjednik Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske Paško Viđak smijenjen je s funkcije na današnjoj izvanrednoj skupštini Županijskog saveza, koja je održana u Časničkom domu u Lori. Smijenilo ga je 36 nazočnih skupština, predvođenih Alojzijem Šuprahom, koji su mu jednoglasno izglasali nepovjerenje. 

Zajedno s Viđakom smijenjeni su i dopredsjednik Izvršnog odbora Saveza Denis Kosor, te svi članovi IO-a. Novo vodstvo bit će izabrano na novoj izbornoj skupštini zakazanoj za 5. studenoga, a glavni kandidat za Viđakovog nasljednika bit će Alojzije Šupraha. 

- U sljedećih nekoliko dana napisati ću program koji ću potom pismeno poslati na uvid svim klubovima. Neka ga prouče i vide jeli to ono što žele, je li to budućnost našeg Saveza i način na koji se žele odnositi prema HNS-u. Ako mi daju potporu bit ću zadovoljan, ako ne, bit ću malo manje zadovoljan, ali ću ipak biti sretan jer će se bez ljutnje i zle krvi izabrati novi predsjednik. Dvije trećine ljudi došle su na izvanrednu skupštinu, pokazali su što misle i to nitko ne može osporiti - kazao je Šupraha, koji se na ovu akciju odlučio zbog nezadovoljstva radom Županijskog saveza. 

- Poštujemo novo vodstvo HNS-a, ali tražimo ravnopravnost. Je li normalno da sljedećeg vikenda nijedan glavni, pomoćni ni četvrti sudac iz Dalmacije ne sudi na utakmicama Prve i Druge lige? Kao da smo mi nogometna periferija, nekakav treći svijet. Naša je Županija s dva prvoligaša i šest drugoligaša, htio to netko priznati ili ne, među najboljima, no nemamo takav status u tijelima HNS-a - pojasnio je Šupraha, koji se osvrnuo i na nedolazak delegata Hajduka na izvanrednu skupštinu. 

Poziv im je uredno upućen, no ispričali su se zbog toga što predsjednik  ne može donijeti odluku bez Nadzornog odbora, koji se još nije sastao na ovu temu. Oni su nezadovoljni statusom u HNS-u i Županijskom savezu, no kad se traže promjene njih nikad nema. Neka sada svojim navijačima i vlasnicima objasne zašto se nisu odazvali – zaključio je Šupraha.

Zaključci s ove skupštine bit će upućeni Uredu državne uprave, jer dosadašnji predsjednik Paško Viđak izvanrednu skupštinu smatraju nelegalnom, a redovitu su zakazali za 11. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna