Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prosinečki predstavljen u Crnoj Gori: Puno sam naučio od Cice, nadam se da ću ga nadmašiti

Prosinečki predstavljen u Crnoj Gori: Puno sam naučio od Cice, nadam se da ću ga nadmašiti
4

Neke igrače znam od ranije, kao Vešovića kojem sam bio trener u Zvezdi. Znam puno o igračima, imamo kvalitetu i vođe poput Savića, Jovetića i Marušića..., rekao je Robert Prosinečki na predstavljanju

VIDEO

Robert Prosinečki je i službeno predstavljen kao novi izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore. 'Žuti' se nakon angažmana u Rudešu okrenuo novim izazovima, a na predstavljanju je rekao da je vrlo sretan što je preuzeo crnogorsku reprezentaciju.

Robert Prosinečki izbornik Crne Gore

'Crnogorci su ponosan narod'

- Jako sam zadovoljan i sretan što sam ovdje i što mogu voditi Crnu Goru. Radit ću najbolje što mogu. Sve ćemo rješavati u hodu, u rujnu nas čeka Liga nacija koja je jako važna. Mislim da će ovo ispasti dobro. S Dejom sam veliki prijatelj. Razgovor je trajao vrlo kratko. Pitao me zanima li me ovaj posao, rekao sam da i u dva dana smo sve riješili - rekao je Prosinečki i naglasio:

- Crnogorci su ponosan narod i nećemo se nikog plašiti. Uvijek sam bio pobjednik, igrao sam u velikim klubovima. Sigurno ćemo željeti dominirati, imamo kvalitetu igrača koji to mogu iznijeti. Ovisi i od protivnika, ali mislim da ćete gledati motiviranu Crnu Goru. S novim vjetrom koji dolazi sa mnom možda bude drugačije.

Prosinečki neke igrače zna od ranije

Novinare je zanimalo koliko je upoznat s kadrom Crne Gore.

- Neke znam od ranije, kao Vešovića kojem sam bio trener u Zvezdi. Znam puno o igračima, imamo kvalitetu i vođe poput Savića, Jovetića i Marušića. Ima i mlađih na koje računamo, a tijekom prijateljskih utakmica dat ćemo šansu igračima koji su do sada manje igrali.

Na toj je poziciji bio i Zlatko Kranjčar, koji je napravio puno s Crnom Gorom.

- Puno sam naučio od njega, ovdje je napravio velike stvari, a nadam se da ću ga nadmašiti.

Pokoju riječ rekao je i predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savićević.

Robert Prosinečki izbornik Crne Gore

- Prvi i jedini razgovor imali smo s Prosinečkim. To kažem da bih otklonio sve sumnje, nitko ni sa kim nije službeno pregovarao osim s Prosinečkim. Poslije prvog razgovora izrazio je želju voditi Crnu Goru i poslije toga nije bilo uvjetovanja ni s jedne strane. Brzo smo postigli dogovor. Poslije ždrijeba Lige nacija znat ćemo koje su realne ambicije koje možemo ostvariti. Svatko tko potpiše ugovor ima pritisak jer rezultati zadržavaju izbornika. Nije to pitanje povjerenja u njega, da nemamo ne bismo ga doveli. Ima dovoljno utakmica da vidi kakva je ekipa i mi da vidimo kakav je on - rekao je bivši nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.