Obavijesti

Sport

Komentari 7

Prošli u TOP 16: Cedevita je u zadnjem kolu izgubila u Vitoriji

Prošli u TOP 16: Cedevita je u zadnjem kolu izgubila u Vitoriji
1

Cedevita je TOP 16 osigurala još prije tjedan dana, a u utakmici protiv Laboral Kutxe mogla je popraviti plasman na ljestvici i završiti na boljoj poziciji od četvrte

VIDEO

Košarkaši Cedevite u susretu su posljednjeg, 10. kola skupine B prvog kruga Eurolige pretrpjeli visok 70-92 (16-23, 13-22, 28-22, 13-25) poraz na gostovanju kod Laboral Kutxe u Vitoriji.

Cedevita je plasman u TOP 16 osigurala još prije tjedan dana, a u dvoboju protiv Laboral Kutxe mogla je popraviti plasman na ljestvici i završiti na boljoj poziciji od četvrte, ali pokazalo se kako su utakmice posljednjih tjedana psihički prilično ispraznile momčad, koja je odigrala vrlo loše, poglavito kada je u pitanju igra u obrani.

Lošom završnicom prvog poluvremena, Cedevita je na odmor otišla s minusom od 16 poena (29-45), a najbolje razdoblje u igri zagrebačkog sastava bio je početak drugog dijela kada je zonskom obranom iznenadio domaćina, te se primakao na osam pogodaka zaostatka (61-53). Nažalost, uslijedio je strmoglavi pad, te je Laboral Kutxa sredinom posljednje četvrtine pobjegla na više od 20 razlike i mirno privela susret kraju.

Marko Arapović je sa 12 koševa bio najefikasniji u sastavu Cedevite, dok je Fabien Causer postigao 20 poena za Laboral Kutxu.

Cedevita je natjecanje u skupini B završila s četiri pobjede i šest poraza, te je zauzela četvto mjesto, dok je Laboral Kutxa sa šest pobjeda i četiri poraza osigurala drugo mjesto. 

To znači da će se te dvije momčadi sastavi i u TOP-u 16 u skupini E, a sigurni suparnici bit će im i Fenerbahce, te Žalgiris, dok će preostala četiri protivnika saznati nakon utakmica koje će se igrati u petak.

Real ipak uspio proći

Košarkaši aktualnog europskog prvaka Reala iz Madrida ipak su uspjeli izboriti plasman u TOP 16 Eurolige iako su tri kola prije kraja bili praktički u izgubljenoj situaciji. 

Ipak, uspjeli su ostvariti tri pobjede zaredom u posljednja tri kola skupine A i s omjerom pobjeda i poraza 5-5 osigurati jedno od prva četiri mjesta, u četvrtak su u izravnom dvoboju za prolazak dalje u svojoj dvorani svladali Strasbourg sa 97-65.

Jeffrey Taylor ubacio je 16 koševa za Real, a Rodrigue Baubois 17 za Strasbourg.

Drugi velikan europske košarke, Maccabi iz Tel Aviva nije se uspio izvući iz jednako teške situacije, te neće zaigrati u TOP-u 16 usprkos 70-66 pobjedi na gostovanju kod Darussafake u skupini D. 

No, Maccabiju je za prolazak dalje bila potrebna pobjeda od 11 razlike, jer je s toliko izgubio prvi susret ovih suparnika u Tel Avivu. Darussafaka i Maccabi tako su natjecanje u skupini završili s omjerom 4-6, ali je zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima četvrto mjesto pripalo tuskom sastavu.

SKUPINA A:

Himki - Fenerbahce 68-70 

Real Madrid - Strasbourg 97-65

SKUPINA B:

Laboral Kutxa -Cedevita 92-70

SKUPINA C:

Žalgiris - Panathinaikos 72-75 

SKUPINA D:

Darussafaka - Maccabi 66-70

Brose Baskets - Dinamo Sassari 86-54

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, Stoičkov doveo Stipića
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, Stoičkov doveo Stipića

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Modrić sletio privatnim avionom na Krk: 'Radnici su ga molili fotku, nikoga nije odbio'
EKSKLUZIVNA SNIMKA

VIDEO Modrić sletio privatnim avionom na Krk: 'Radnici su ga molili fotku, nikoga nije odbio'

KRK - Prije nego što je sletio, skupili su se radnici zračne luke i čekali ga za selfie. Nikoga nije odbio, rekao nam je čitatelj koji je snimio dolazak šesterostrukog europskog prvaka Luke Modrića (38) na krčki aerodrom u utorak prije podneva i priključit će se pripremama "vatrenih" za Euro. Kapetan je stigao je avionom koji se nije mogao vidjeti na stranicama koji prate letove u realnom vremenu.