Obavijesti

Sport

Komentari 20

Prvi poraz 'žutih' na Gripama: Partizan pobijedio Splićane...

Prvi poraz 'žutih' na Gripama: Partizan pobijedio Splićane...
7

Košarkaši Splita su u 7. kolu ABA lige izgubili na domaćem terenu od Partizana 72-79. Prvi je to poraz koji su 'žuti' doživjeli pred svojim navijačima u ovoj sezoni

VIDEO

Nakon cijele prošle i početka ove sezone, tijekom kojih je na Gripama slavila samo Cibona, poraz 'žutima' nanio je i Partizan. Pred gotovo 3000 gledatelja gosti iz Beograda slavili su ne toliko zbog svoje dobre igre, koliko zbog nešto lošijeg izdanja 'žutih'.

Oslabljeni neigranjem Vedrana Vukušića, Splićani su izgubili kontrolu skoka pa su gosti imali čak 17 skokova više, a kad se tome doda i 12 izgubljenih lopti te čak 16 promašenih šuteva za tricu teško da su se 'žuti mogli nadati drugom doli pristojnom porazu od sedam razlike.

Susret je prelomljen u drugom dijelu u kojem je Vujošević uveo u igru Danila Anđušića koji je u 15-ak minuta utrpao 21 koš i odveo svoju momčad do pobjede.

- Ne bih isticao svoju igru iznad učinka cijele momčadi, odigrali smo odličnu obrani i to je presudilo da pobijedimo na vrućem terenu na kojem su bodove ostavili Cibona i Cedevita - rekao je Anđušić.

Trener domaće momčadi Mladen Erjavec kazao je kako je ključ pobjede protiv Partizana trebao biti zaustavljanje njihovog napadačkog skoka i pogađanje otvorenih šuteva.

- Nijedno ni drugo nam nije pošlo ta rukom, ostaje nam da pobijedimo momčadi koje su u našem rangu i ostanemo u ligi - rekao je Erjavec.

Trener gostiju Vujošević pohvalio je domaću momčad i veliki broj gledatelja koji podržavaju sve što se događa na Gripama. Nije propustio priliku da kaže nekoliko riječi o suđenju, premda je u startu naglasio kako suci nisu oštetili ni Split ni Partizan nego košarku.

- Suci malo pomalo postaju važniji od igrača i trenera i to mi nije jasno. Mislim da bi morali razmisliti jer za ekshibicioniste su neka druga mjesta a ne košarkaški parket. Ne znam kako su u ovako mirnoj utakmici bez ijednog incidenta dosudili tri tehničke pogreške i nekoliko nesportskih - zaključio je Vujošević koji je u neformalnom razgovoru koji je uslijedio kazao kako ga sportski gledano uz Gripe ne vežu lijepe uspomene jer je ovdje s Partizanom puno puta gubio, no kako će ako mu se ukaže prilika kupiti barem jednu dionicu za uspomenu.

- Naravno nemojte samo da puno koštaju - nasmijao se dobro raspoloženi Vujošević i poentirao.

- Volio bih da Split opet stane na noge i postane ono što je nekad bio, ali ne da složi bolju momčad od Partizana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti