Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Prvi put sudjelujem u utakmici bez navijača, neće biti ugodno'

'Prvi put sudjelujem u utakmici bez navijača, neće biti ugodno'
1

To što igramo bez naših navijača ne znači da se ne pripremamo za tri boda, tri boda su glavni i jedini cilj i nema opravdanja u izostanku gledatelja da ih ne osvojimo, kaže Joan Carrillo

VIDEO

Pred Joanom Carrillom dvije su neobične domaće utakmice, protiv Slaven Belupa i Cibalije igrat će bez gledatelja, što će za trenera Hajduka te dobar dio njegovih igrača biti prvo takvo iskustvo.

- Da, prvi put sudjelovat ću u utakmici bez gledatelja, bit će to čudno za mene, isto tako i za moje igrače iako su neki od njih već imali to iskustvo. No to što igramo bez naših navijača ne znači da se ne pripremamo za tri boda, tri boda su glavni i jedini cilj i nema opravdanja u izostanku gledatelja da ih ne osvojimo – kazao je trener Hajduka i dodao:

- Normalno je da nam neće biti ugodno, svaka momčad na svijetu želi igrati na svom stadionu, pred svojom publikom, pogotovo ako im je publika tako važan faktor kao što je nama naša.

Carrillo se dobro pripremio za protivnika, kojeg dobro poznaje. 

- Znam dosta o njima, sjećam se da sam i prije potpisa ugovora s Hajdukom na TV gledao poraz 2-1, nakon toga sam odgledao dosta njihovih utakmica i mogu reći da smo i ja i igrači spremni za utakmicu.

Trener Slaven Belupa Željko Kopić bio je jedan od najozbiljnijih protukandidata Carrillu za klupu Hajduka.

- Nisam ga imao sreću upoznati, poznajem jedino njegov rad koji sam vidio na utakmicama koje sam gledao. Moje je mišljenje da je to trener koji lako čita protivničku taktiku i brzo reagira. O nama će ovisiti hoće li mu taktika biti napadačka ili obrambena. Oni mogu i napasti i braniti se, Rijeku recimo nisu napali, a pretpostavljam da će i protiv nas složiti neku sličnu taktiku. Oni su peti, sa 17 bodova iza nas, i neće baš jurišati po bodove. Pretpostavljam da će doći na Poljud igrati otvoreno, na pobjedu, a ako bude tako, onda će to biti dobra i zanimljiva utakmica, jer ćemo i mi tako igrati.

Unatoč upornom inzistiranju kolege da osudi huligane u redovima Torcide koji su prouzročili sankciju igranja bez gledatelja, Carrillo se nije želio upuštati u polemiku, nego je loptu spustio na travnjak.

- Sankcija je izrečena, takva je kakva je, a mi se moramo fokusirati na nogomet. Ne mogu i ne želim generalizirati, jer kad vidim ispred sebe punu tribinu, ja ne znam tko je huligan, a tko nije i ne želim gubiti koncentraciju na ono na što ne mogu utjecati. Koncentrirao sam se na pripremu igrača na uvjete koji ih čekaju.

Razveselilo ga je pitanje na koga može, a na koga ne može računati.

- To je recimo za mene zanimljivije. Marko Futacs neće biti u konkurenciji jer ima problema s temperaturom i gripom, još uvijek nije spreman, nastojat ćemo da bude za Cibaliju. Zvonimir Kožulj je tek počeo raditi s momčadi, još uvijek nije potpuno svjež, treba mu malo više utakmica da dođe u staru formu, ali drago mi je da se i on vraća. Juranović je još uvijek out, Josip Bašić pomalo dobiva minutažu kroz B momčad, Bencun još uvijek nije počeo trenirati, a svi ostali su u konkurenciji. Kad napravim popis 18 igrača koji konkuriraju, svatko od njih može zaigrati, presudit će tko se u tom trenutku bolje osjeća – zaključio je Carrillo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika