Sport

Komentari 11

Prvi slučaj u 1. HNL: Korona se pojavila u zaprešićkom Interu!

Prvi slučaj u 1. HNL: Korona se pojavila u zaprešićkom Interu!

Dva kola prije kraja pojavio se prvi slučaj zaraze COVID-om 19 u hrvatskim nogometnim prvoligašima. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o pomoćnom treneru Intera koji je prošlo kolo igrao s Rijekom

Nadali smo se da neće doći do toga, ali korona virus nije zaobišao ni hrvatske nogometne prvoligaše. Zaprešićki Inter objavio je u utorak da ima slučaj zaraze u klubu.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o pomoćnom treneru prve momčadi. Kontakti iz stručnog stožera nalaze se u samoizolaciji, ali ne i igrači, koji su procijenjeni kao kontakti niskog rizika.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo u Zaprešiću

- Ja nisam zaražen - bilo je sve što nam je na ovu temu želio reći glavni trener Intera Tomislav Ivković (59).

Inter je u prošlom kolu igrao s Rijekom i porazom 1-0 i matematički ispao u Drugu HNL dva kola prije kraja. Izolacija nije obvezna ni za igrače Rijeke koji u nedjelju od 21.05 gostuju kod Hajduka u Jadranskom derbiju i bore se za drugo mjesto na ljestvici.

Inter u preostala dva kola gostuje kod Slaven Belupa (petak, 20 sati) pa dočekuje Hajduk u posljednjem kolu 25. srpnja od 21 sat. No od ranije je jasno kako će se nakon pet prvoligaških sezona vratiti u Drugu HNL.

HNS je na službenim stranicama izvijestio kako, nakon izvida i odluka epidemiologa, nije ugrožen nastavak natjecanja za Inter.

Ranije se korona virus pojavila u klubovima Druge HNL koja se nije nastavila nakon stanke zbog izbijanja epidemije.

Sudac Domagoj Kurtović (27) sam je potvrdio da je pozitivan krajem lipnja, potom su se zarazili po jedan igrač Hrvatskog dragovoljca i Kustošije koji su igrali međusobnu prijateljsku utakmicu, a posljednji je bio trener Šibenika Krunoslav Rendulić (46) na dan prozivke za početak priprema novog prvoligaša 1. srpnja.

Interovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u sljedećem periodu."

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2.

O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju.

Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić."

 

Najčitaniji članci