Obavijesti

Sport

Komentari 85

Prvo ispadanje u sezoni: Ivica izletio, ali zadržao je prednost

Prvo ispadanje u sezoni: Ivica izletio, ali zadržao je prednost
1

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić neočekivano je izletio u slalomu u Banskom. Unatoč izostanku bodova, Profesor je zadržao prednost u slalomskom poretku

VIDEO

Ivica Kostelić nije uspio završiti slalom u Banskom. Najbolji hrvatski skijaš krenuo je sa startnim brojem 5. Na prvom prolazu imao je 37 stotinki prednosti nad vodećim Reinfriedom Herbstom, ali je skijom zakačio jedna vrata te je morao odustati.

- Od samog početka, kad su mi i počeli problemi zapinjanja u zavoju, shvatio sam da nešto nije u redu i pokazalo se točnim. Skija je negdje nakon starta zahvatila kamen i rub se oštetio u dužini 15 centimetara i jednostavno skija nije više držala. Šteta, tu nisam mogao ništa, skija se čudno ponašala i znao sam da nešto nije u redu, popuštala je u zavoju pa sam dolazio sve bliže kolcu i "haklao" jer nisam mogao držati liniju. Dobro je da još imam prednost i tu ću prednost braniti u Kranjskoj Gori - rekao je Kostelić koji je još uvijek uvjerljivo prvi u ukupnom poretku.

Profesoru je to prvo ispadanje u sezoni, a zadnji put utrku Svjetskog kupa nije završio u siječnju prošle godine u Kranjskoj Gori.

Kostelić i dalje vodi borbu s ozljedom desne noge.

- Koljeno i općenito cijela desna noga nije baš najbolje, boli me i možda je u 70 posto funkcionalnosti. Svakodnevno radim terapiju po dva puta, ali kako imam nekoliko problema, nije jednostavno i teško je to riješiti, pogotovo jer se na koljeno nadovezalo i istegnuće mišića popliteusa. Nakon injekcije u Bad Ragazu utorak je dan odmora, a u srijedu trening - završio je Ivica.

No, unatoč ispadanju Ivica će povećati prednost u ukupnom poretku jer glavni konkurenti Didier Cuche, Aksel Lund Svindal i Silvan Zurbriggen nisu nastupili u Banskom. Kostelić je u subotu osvojio novih 45 bodova petim mjestom u superkombinaciji, a u ukupno ima 1294 boda, 569 više od Cuchea.

Austrijanac Mario Matt slavio je u Banskom s četiri stotinke prednosti nad sunarodnjakom Reinfriedom Herbstom i Jean Baptiste Grangeom koji je zaostao 48 stotinki. Trećim mjestom Francuz je smanjio zaostatak za Ivicom u slalomskom poretku na 36 bodova.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 33. mjesto, a do ulaska u drugu vožnju ga je dijelilo devet stotinki.

Svjetski kup, slalom u Banskom, rezultati:

1. Mario Matt (Aut) 1:50.35

2. Reinfried Herbst (Aut) +0.04

3. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.48

4. Felix Neureuther (Njem) +0.83

5. Michael Janyk (Kan) +1.00

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić 1294 boda

2. Didier Cuche (Švi) 725

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 713

4. Silvan Zurbrigen (Švi) 703

5. Romed Baumann (Aut) 601

54. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 110

Poredak u slalomu:

1. Ivica Kostelić 478

2. Jean-Baptiste Grange (Fra) 442

3. Andre Myhrer (Šve) 333

4. Marcel Hirscher (Aut) 326

5. Mattias Hargin (Šve) 239

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika