Obavijesti

Sport

Komentari 300

Barcelona opet prva: Neymar, Messi i Suarez bolji od Ibrinih

Barcelona opet prva: Neymar, Messi i Suarez bolji od Ibrinih
2

Trojica južnoameričkih napadača bila su precizna u pobjedi 3-1 protiv PSG-a, kojeg je opet predvodio Zlatan Ibrahimović, strijelac za početnih 0-1 u katalonskom gradu

VIDEO

Nakon sedam mjeseci i 25 službenih utakmica bez poraza, Paris Saint-Germain pao je u Barceloni. Poraz Francuze gura na drugo mjesto, što znači da je Barcelona uspjela nastaviti svoje nizove - ovo joj je bila osma uzastopna pobjeda u svim natjecanjima, a prva mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka osvaja još od 2007. godine

Zlatan Ibrahimović brzo je utišao 82.570 gledatelja na Camp Nou. U 15. minuti Lucas Moura ubacio je nisku loptu u šesnaesterac, Blaise Matuidi samo je primirio loptu za Ibrahimovića, kojeg su domaći iz nekog razloga ostavili samog u svojem šesnaestercu. Šveđanin je pogodio za 0-1, a statistika kaže da je u posljednja četiri udarca ove sezone zabio četiri gola.

Rakitić na klupi, Enrique postavio 3-4-3

Barcelona je igrala u sustavu 3-4-3, Pique, Mascherano i Bartra bili su u obrani, uz pomoć Pedra s desnog i Mathieua s lijevog boka. Iniesta i Busquets držali su sredinu, a u napadu je bio južnoamerički tercet Suarez, Messi, Neymar. Prva dvojica pobrinula su se za izjednačenje u 19. minuti. 

Mascherano je došao na 40-ak metara i poslao visoku loptu u prostor prema lijevoj strani šesnaesterca, odakle je Suarez iz prve spustio lijevom nogom loptu, a Messi iz drugog plana uklizao za svoj 75. gol u Ligi prvaka. Time se izjednačio s Raulom na ljestvici strijelaca u svim europskim natjecanjima, u Ligi prvaka Argentinac je već prije bio sam na prvom mjestu. 

Neymar za preokret do odmora

PSG je propustio dvije dobre prilike za povratak u vodstvo. Na ubacivanje Matuidija s lijeve strane Lucas je s pet metara pucao pored gola, a centaršut Ibrahimovića s desne strane sletio je na volej Cavanija, čiji udarac zaustavlja Ter Stegen

Čim gosti nisu uspjeli povesti, Neymar je doveo Barcelonu do 2-1 u 42. minuti. Uzeo je loptu na centru, sjurio se prema golu i s 25 metara savršeno preciznim udarcem pogodio malu mrežicu gola Sirigua za ovacije krcatih tribina. 

Početkom drugog poluvremena opet su Parižani mogli do gola, Bartra je s crte skinuo udarac Cavanija, a u još dvije gužve nitko nije uspio ugurati loptu u gol. U 68. minuti u igru je ušao Ivan Rakitić i devet minuta poslije sudjelovao u odličnoj akciji za posljednji gol na susretu. 

Odlična akcija za treći gol Barcelone

Suarez ju je započeo, dao je loptu za našeg reprezentativca koji je na desnoj strani odmah ostavio za Messija. Argentinac je vratio u sredinu, Xavi s 20 metara pronašao Neymara na lijevoj strani šesnaesterca, a iako je Sirigu ovaj put zaustavio njegov pokušaj da još jednom pronađe malu mrežicu, lopta se odbila ravno na nogu Suarezu, koji je zaključio ovu utakmicu za konačnih 3-1. 

U drugoj utakmici skupine Ajax je s 4-0 pobijedio APOEL, uz dva gola Schönea, po jedan Klaassena i Milika. Nizozemci idu u Europsku ligu, za APOEL je ovdje kraj europskog puta. 

Skupina F

  • Barcelona - PSG 3-1 (Messi 19', Neymar 42', Suarez 77' - Ibrahimović 15')
  • Ajax - APOEL 4-0 (Schöne 45', 50', Klaassen 53', Milik 74')
  1. Barcelona 15
  2. PSG 13
  3. Ajax 5
  4. APOEL 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac