Obavijesti

Sport

Komentari 78

PSG tražio od grada mjesto na kojem će predstaviti Neymara

PSG  tražio od grada mjesto na kojem će predstaviti Neymara
4

Neymar bi u utorak trebao obaviti liječnički pregled u Dohi i potpisati za PSG, a klub iz Pariza već je zatražio od gradskih vlasti dopuštenje da ga predstave na trgu na kojem su prije pet godina predstavili Zlatana

VIDEO

U sljedećih 48 sati Neymar će potpisati za PSG u najvećem transferu svih vremena. Barcelona će na ovaj ili onaj način dobiti 222 milijuna eura, više o tome u nastavku teksta, ali ono što je bitno, sve je praktički riješeno, transfer sapunici je došao kraj. 

Neymar se s američke turneje nije vratio u Španjolsku sa suigračima iz Barcelone, već je zbog marketinških aktivnosti odletio u Kinu odakle će stići u Dohu te nakon liječničkog pregleda, vjerojatno u utorak, potpisati za Paris Saint-Germain.

Predstavit će ga na istom trgu 

Madridska Marca, najugledniji španjolski sportski list koji dnevno čitaju dva milijuna Španjolaca, piše kako je PSG tražio dopuštenje od gradskih vlasti da u centru Pariza predstavi svoje novo pojačanje, vjerojatno na trgu Place de la Trocadero s Eiffelovim tornjem u pozadini gdje je prije pet godina predstavljen Zlatan Ibrahimović.

Francuski mediji pišu da će Neymar postati igrač PSG-a u sljedećih 48 sati, a još se ne zna kad će stići u Pariz. No gradske vlasti već rade na planu osiguranja jer se očekuju tisuće navijača koje će pozdraviti najskupljeg igrača svih vremena.

Vratimo se na onih 222 milijuna eura, što je zapravo otkupna klauzula koju je Barcelona postavila za Neymara. PSG to ne može platiti izravno na račun Barcelone jer bi prekršio Uefin financijski fair-play. 

Uefa je uvela financijski fair-play 2010. godine i dala klubovima četiri godine za prilagodbu na novi sistem transfera. Cilj je spriječiti klubove da troše više od onoga što su zaradili, osim ako se ta potrošnja ne odnosi na investiciju i ako se radi o gradnji stadiona, igrališta ili kampova.

Zapravo je jednostavno, klubovi na plaće nogometaša i transfere igrača smiju trošiti samo onaj novac koji su zaradili.

Zeznuli Uefu: Dvije verzije uplate 222 milijuna eura

Kao i svaki zakon, postoje rupe, a jednu će iskoristiti PSG kako bi doveo Neymara. Zapravo postoje dvije verzije kako će katarski vlasnici pariškog kluba uplatiti 222 milijuna Barceloni. 

Prva, i ona realnija, je da PSG novac uplati preko investicijskog fonda 'Oryx Qatar Sports Investments', koji je vlasnik pariškog kluba.

U drugoj verziji priče glavni junak je Katar, odnosno Svjetsko prvenstvo koje se u toj zemlji igra 2022. godine. Procurila je priča da bi Neymar mogao biti imenovan ambasadorom SP-a i za to dobiti 222 milijuna eura, a navedeni honorar bi proslijedio Barceloni te kao slobodan igrač potpisao petogodišnji ugovor s pariškim klubom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener