Sport

Komentari 24

Pukla mu oba koljena - dizao 400 kg, operirali ga šest sati

Pukla mu oba koljena - dizao 400 kg, operirali ga šest sati

Koljena su opet na mjestu, kvadricepsi su sašiveni. Sada dva mjeseca moram nepomično ležati u bolnici, a onda ću, kad krene oporavak morati opet učiti hodati, kaže nesretni Alexander Sedykh

Prije svega, prvo i osnovno: ne pokrećite video ispod ovih redaka ako ste osjetljiva srca - uznemirujući je! A ako odlučite pogledati onda - stišajte zvuk do nule. Jer ruskom dizaču utega Alexanderu Sedykhu dogodila se istinski užasna i neopisivo bolna ozljeda...

Sedykh je rekorder Rusije, a u ruskoj prijestolnici Moskvi održava se Europskom prvenstvu u powerliftingu. Nesretni Alexander je krenuo dizati 400 kilograma i...

Čovjeku su pukla oba koljena! Zvuk pucanja ligamenata, bolni urlik sportaša. U-ž-a-s. Sedykh je, naravno, hitno odveden u bolnicu gdje su mu liječnici u operaciji koja je trajala punih šest sati spašavali koljena.

U nesreći je velika sreća što se zbog težine sporta asistenti uvijek nalaze na pola metra od natjecatelja pa su svojom reakcijom spriječili da se dogodi još stravičnija ozljeda kičme, glave... Bogzna s kakvim posljedicama.

Sada se predviđa kako će opet moći hodati, ali zdravorazumska logika sugerira kako je sa dizanjem stotina kilograma za Sedykha - gotovo.

Čovjek je već dao i prvu izjavu:

- Koljena su opet na mjestu, kvadricepsi su sašiveni. Sad najprije čekanje da sve zaraste, a onda... Onda ću opet morati učiti: hodati! Jedno je sigurno, znam gdje ću biti i što ću raditi sljedeća dva mjeseca, rekli su mi liječnici. Nepomično ležanje u bolnici glavni je preduvjet da uopće krenem u oporavak - rekao je Alexander Sedykh.

Glava je na ramenima i to je najvažnije. Sedykh tako mora razmišljati. A ozljeda koju je doživio... Ne dogodila se najgorem neprijatelju!

Najčitaniji članci