Obavijesti

Sport

Komentari 4

Puljko Splitu na Gripama zabio 14 koševa u posljednjoj minuti

Puljko Splitu na Gripama zabio 14 koševa u posljednjoj minuti
1

Pobjeda Splita nad Jollyem ostala je u sjeni sjajne predstave Hrvoja Puljka, koji je u 25 minuta drugog dijela i produžetka zabio 40 koševa, od čega 14 u zadnjoj minuti

VIDEO

U hramu košarke na splitskim Gripama igrali su brojni veliki košarkaši, no nikome od njih nije pošlo za rukom ono što je u utorak napravio bek šibenskog Jollya Hrvoje Puljko. U 20 minuta drugog poluvremena i pet minuta produžetka Puljko je zabio 40 koševa, od čega 14 u zadnjoj minuti regularnog dijela!?

No unatoč sjajnoj partiji Puljka, koji je postigao ukupno 43 koša, na koncu je na semaforu svijetlilo 103-94 za Split, a naslov igrača susreta zasluženo je ponio domaći bek Srđan Subotić, koji je bio na korak do triple-doublea, za 39 minuta, koliko je proveo na parketu, zabio je 28 koševa, uz 11 skokova i 8 asistencija. 

Sjajnu utakmicu vidjelo je oko 1.200 gledatelja na Gripama, njihovi ljubimci držali su sve konce igre u svojim rukama do poluvremena, koje su okončali vodstvom 38-33. Ponajviše zbog očajnog šuta gostiju koji su gađali 0-16 iza linije trice. 

No u drugom dijelu bude se Šibenčani, Puljko je zatrpao koš Splita sa čak sedam trica, uz ukupan šut 13-17 u nastavku utakmice. Na semaforu je svijetlilo 75-67 za Split kada je krenula serija Šibenčana, do konačnih 85-85. Goste je predvodio Puljko, koji je zabio i 2 sekunde prije isteka regularnog dijela s linije slobodnog bacanja za -2, potom je drugo namjerno promašio, uhvatio loptu i zabio za produžetak. Imali su gosti i dva šuta za pobjedu s istekom vremena, no Vujčić je blokirao Režića i Josipovića. 

- Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu, na sreću u produžetku smo smogli snage da se spasimo od poraza – kazao je mladi Splićanin Luka Babić.

U produžetku je došao do izražaja veći broj igrača i iskustvo domaće momčadi, koji nisu dozvolili iznenađenje. 

- Znali smo da moramo dati sve od sebe ako želimo iznenaditi Split, no napravili smo previše glupih pogrešaka, što nas je koštalo poraza - kazao je skromni Puljko, koji je o svojoj igri rekao: 

- Bio sam u dobrom ritmu, nadam se da ću i u nastavku sezone igrati ovako dobro.

Trener gostiju Hrvoje Vlašić nije previše žalio zbog poraza. 

- Odlična utakmica u sjajnom ambijentu, na žalost, u produžetku smo ostali bez četiri igrača koji su morali van zbog pet osobnih grešaka i to je presudilo.

Ambijent je pohvalio i domaći trener Nikša Bavčević.

- Raduje me ovako veliki broj navijača, nadam se da ćemo i u nastavku sezone imati još i bolju podršku.

Žalosno je što nakon ovakve utakmice, koja vraća vjeru u gotovo ugaslu dalmatinsku košarku, moramo posvetiti nekoliko redaka sucima, koji su bili najlošiji dio predstave. Griješili su i na jednu i na drugu stranu, s pravom su se na njihove odluke ljutili i Bavčević i Vlašić, no teško se oteti dojmu da su Hordov, Legović i Sušanj na koncu svjesno 'odveli' utakmicu u produžetak. Zbog čega i za čiji interes, procijenite sami. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade