Obavijesti

Sport

Komentari 117

Pun Maksimir sanja povijest, Dinamo može prvi put izbaciti iz Europe španjolsku momčad!

Pun Maksimir sanja povijest, Dinamo može prvi put izbaciti iz Europe španjolsku momčad!
8

Kladioničari predviđaju da je Betis bliži pobjedi, koeficijent je za Dinamov trijumf 2,9, a na Betisov 2,55, no za prolazak je tečaj na "plave" 1,33, a na goste 3,4. Dinamo je izbacivao i engleske i njemačke i talijanske klubove

VIDEO

Gotovo je 40.000 ljudi napunilo Maksimir. Onaj stari, već pomalo zaboravljeni, sa stajaćim tribinama sjever i istok dolje te krcatom istočnom. Teren je te večeri 25. studenog 1997. bio loš, izrovan, pričali su čak i namjerno uništen kako bi onemogućio tehničku igru Španjolaca.

A Dinamo je odigrao jedno od najboljih poluvremena u svojoj europskoj povijesti! S druge je strane bio moćni madridski Atletico, a Dinamo je dominirao kao da je suparnik neka družina s Malte ili iz Luksemburga. Edin Mujčin zabio je gol odmah u drugoj minuti, a nakon prvih 45 minuta omjer udaraca u okvir gola bio je 8-1!

Pokretanje videa...

Zagreb: Dinamo i Varaždin sastali su se u 23. kolu SuperSport HNL-a 01:35

Bilo je to 3. kolo Kupa Uefe, završilo je 1-1, a Atletico je pobjedom u Madridu 1-0 prošao u četvrtfinale. Te je godine Dinamo vratio Prosinečkog, razbio Partizan 5-0, golom u 120. minuti ispao u playoffu Lige prvaka od Newcastlea, Diego Simeone otišao je iz Atletica u Inter... Te je godine pokrenut i imovinsko-pravni spor Grada i Crkve oko zemljišta na kojem se nalazi stadion, koji je okončan baš u srijedu potpisom sporazuma između Vlade RH, Grada i Crkve.

Dinamo izbacio Tottenham, Bayern, HSV, Juventus, Marseille...

I bilo je to najbliže što je Dinamo ikad u povijesti bio izbacivanju nekog španjolskog kluba iz Europe. Da, "plavi" su izbacivali i engleske (Leeds 1967., Tottenham 2021.) i njemačke (Bayern 1963., Eintracht 1967., HSV 1970.) i talijanske (Juventus 1967.) i francuske klubove (Marseille 1969.), ali nikad u povijesti španjolske.

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige

I tko bi rekao da će baš ova, 'šepava' momčad Sergeja Jakirovića, koja s tek trećeg mjesta ulazi u završnicu utrke za naslov prvaka Hrvatske, doći u takvu priliku ispisati povijest?!

Maksimirski će stadion i u četvrtak biti pun. Ali ovaj, krnji stadion, bez istočne tribine, na koji stane svega 20.164 gledatelja. I sve su ulaznice rasprodane.

Petković prvi strijelac Konferencijske lige

Dinamo će od 18.45 sati ugostiti Betis i za prolazak u osminu finala Konferencijske lige mora 'samo' obraniti pobjedu 1-0 iz Seville. Kladioničari predviđaju da je Betis bliži pobjedi, koeficijent je za Dinamovu pobjedu 2,9, a na Betisovu 2,55, ali za prolazak je tečaj na "plave" 1,33, a na goste iz Seville 3,4.

Europa Conference League - Play-Off - First Leg - Real Betis v Dinamo Zagreb

Dinamo može obraniti prednost i proći dalje, jer gosti su došli bez pola momčadi i kadar su popunili juniorima. Može i jer je Betis od zadnjih 13 utakmica pobijedio samo u tri: Granadu, Mallorcu i Cadiz. Može i jer je Bruno Petković motiviran, razigran i prvi je strijelac Konferencijske lige. Može i jer će imati podršku 20.000 navijača.

Dinamo to može i jer ova momčad ima kvalitetu da ispiše povijest i postane prva koja je u Europi nokautirala Španjolce!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići