Obavijesti

Sport

Komentari 29

Puno toga se vrti oko Rakitića: Pogledajte Hrvate protiv Nice

Puno toga se vrti oko Rakitića: Pogledajte Hrvate protiv Nice
2

Ivan Rakitić debitirao je u dresu Barcelone i već se u prvih njegovih 45 minuta u dresu Barce jasno vidjelo što Luis Enrique očekuje od hrvatskog reprezentativca

VIDEO

Nakon što su zajedno odigrali drugo poluvrijeme protiv Nice te ih je pohvalio i trener Luis Enrique, Alen Halilović i Ivan Rakitić mogli bi u prvoj momčadi nastaviti surađivati i na samom početku prvenstvene sezone. 

Raketa je doveden da bude pojačanje i nikoga ne treba čuditi ako od početka sezone bude u prvih 11, no Halilović je doveden kako bi bio snaga Barce u budućnosti. Ipak, mladi Alen jako se svidio na pripremama u Engleskoj te bi se vrlo lako mogao naći u A momčadi Barcelone. Barem do povratka Neymara, prave forme Messija te priključivanja momčadi kažnjenog Luisa Suareza.

- Halilović je mlad igrač i bit ću jako sretan ako mu mogu pomoći u prilagodbi. Mislim da ćemo svi jako uživati u njegovom nogometu, a ja sam tu da mu pomognem u svemu što će trebati - rekao je Rakitić za službenu stranicu Barcelone.

I prije odlaska na pripreme u Englesku Alen je na treninzima pokazao kako nije slučajno u Barceloni te se u medijima pojavila informacija kako će trener u Birminghamu tražiti šestog napadača za svoju momčad između tri 'klinca' iz B sastava. Među njima je i Alen Halilović koji je utakmicom protiv Nice dodatno pojačao svoju poziciju.

Ivan, pak, jako dobro govori španjolski i puno pomaže Alenu u prilagodbi pa čak i na treninzima često rade zajedno. A već u Raketinih prvih 45 minuta u dresu Barcelone vidjelo se kako će imati važnu ulogu u katalonskoj momčadi. Oko njega se puno toga vrti, izvodi sve prekide, protiv Nice ga je bilo po cijelom terenu, a njegove duge lopte bit će itekako korisne Messiju i Neymaru.

Primijetili su to i novinari Barceloni naklonjenog Mundo Deportiva koji pišu kako Enrique ima puno povjerenje u Raketu te da se upravo protiv Nice moglo vidjeti što trener traži od Hrvata.

'Prijašnjih godina bilo je jasnih problema u nekim segmentima Barcine igre, no dolaskom Luisa Enriquea oni će nestati. Jedan od njih bili su korneri koje više neće izvoditi samo Messi, Xavi i Iniesta. Tu je sada i Ivan Rakitić na čijim se preciznim loptama želi okoristiti i Enrique' , piše Mundo Deportivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled