Obavijesti

Sport

Komentari 17

Purger na klupi koji je spasio klub: 'Nemam namjeru otići...'

Purger na klupi koji je spasio klub: 'Nemam namjeru otići...'
1

Volio bih da Šarić ostane, ali njemu je mjesto u NBA gdje će postati igrač vrijedan stotinu milijuna dolara. Mi imamo njegove nasljednike, kaže trener Cibone Rimac

VIDEO

Dobio sam više od 100 poruka, svima zahvaljujem na čestitkama. To je jedna od većih satisfakcija u ovome poslu, kad vidiš da je ljudima stalo, da ih je pobjeda dirnula, rekao je Slaven Rimac jutro nakon velike pobjede nad Crvenom zvezdom, ulaska u finale ABA lige i plasmana 
u Euroligu.

To je samo posljednje u nizu čuda koja je Rimac napravio od iznenadne promocije u glavnog trenera Cibone. Prateći njegov rad, teško je vjerovati da bi itko drugi mogao s “vukovima” napraviti ovo što je učinio on. Za razliku od mnogih trenera, nije mu najvažniji sustav igre, nego igrači. Ego je, kaže, zadovoljio u svojim igračkim danima.

- Igrači odlučuju utakmicu, treneri ih samo usmjeravaju. Bitno mi je stvoriti situaciju u kojoj svatko zna što radi. Nemam neke lude rezultatske ambicije. Trener sam jer želim igrače učiniti boljima, a samim time i rezultati su bolji - kaže skromni Riki, koji inzistira da se igrače gura u prvi plan.

Kad se, nakon odlaska Nevena Spahije, iznenada iz pomoćnog pretvorio u glavnog trenera, rekao je da je to možda došlo prerano. Iz dana u dan pokazuje se da nije, da je upravo takav splet okolnosti najbolje što se moglo dogoditi Ciboni. Pomoćni treneri uglavnom su igračima prijatelji i oslonac, ljudi s kojima mogu razgovarati o stvarima o kojima ne mogu s glavnim trenerom... On je tu osobinu zadržao i kao glavni trener. Još ima mentalni sklop igrača, baš kao i njegov pomoćnik Jurica Golemac.

- Obojica smo dosta zaradili u igračkoj karijeri, ne moramo raditi nove korake za osigurati životnu egzistenciju. Nemam namjeru na kraju sezone reći ‘hvala, dečki’ i otići. Imam neviđenu želju s ovim klubom napraviti nešto veliko. Što to znači? Igrati Euroligu, proizvoditi prave igrače... Sad imamo Šarića, kad ga prodamo, dolazi Arapović, pa Slavica...

Bio bih loš čovjek kad bih rekao da treba ostati jer njega treba gurati u NBA, da tamo postane All Star igrač i zaradi 100 milijuna dolara. Kod nas neće nazadovati, ali u NBA-u će više napredovati. Za mladog igrača bitno je ići na višu razinu kad preraste sadašnju. On suigrače čini boljima, tamo bi suigrači boljim činili njega - kaže Riki.

Uveo je Cibonu u Euroligu, no pitanje je ima li smisla igrati u njoj dok u klubu nema novca niti za isplaćivanje igrača zbog kojih je Fiba Ciboni nametnula zabranu dovođenja igrača iz inozemstva. U ovakvom sastavu nije moguće igrati dvije teške utakmice na tjedan i biti uspješan.

- Iskreno, ne bi mi bilo žao da ne igramo Euroligu. Bolje je napraviti zdrav klub, jer ako šest mjeseci poslije nestanemo, to nema nikakvog smisla. Na ovim prostorima vodilja treba biti Partizan, kojem je dvorana uvijek puna. A za to moraš imati konstantu rezultata i igrače koji privlače publiku. Kad završi Final Four, treba sjesti i vidjeti u kojem pravcu dalje jer smo sad u kompliciranoj situaciji - kaže Rimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome