Sport

Komentari 9

Rađa na operaciji: Bol prestala ka' da si na vatru prolija vodu

Rađa na operaciji: Bol prestala ka' da si na vatru prolija vodu

Legendarni splitski košarkaš u zagrebačkoj specijalnoj bolnici Sveta Katarina transplantirao je matične stanice sa struka u koljena koja su ga proteklih mjeseci boljela i u mirovanju

Svi znaju za dobre stvari koje obilježe nečiju karijeru. Trofeji, titule, pobjede, porazi i tako dalje. Međutim imaju i neke posljedice koje svačija karijera nosi. Nekom manje, a nekom više, ali u biti svakome, počeo je bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Dino Rađa (53) objavu na društvenim mrežama u kojoj je govorio o problemima s koljenima.

Dino je u zagrebačkoj specijalnoj bolnici Sveta Katarina prije tri mjeseca transplantirao matične stanice iz kuka u bolna koljena i, čini se, preprodio se.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Dinom Rađom

"Dosta mojih suigrača i poznanika je mijenjalo kukove, kolina, operiralo leđa i ko zna šta jos. Tako nisan ni ja iznimka, osim šta još uvik nisan u fazi zamjene, ali san odavno u fazi održavanja kolina. Kako medicina napreduje, tako san pokuša novu metodu matičnih stanica", napisao je Dino i objasnio postupak:

"Izvadi se iz struka malo sala i onda se pročisti i matične stanice izvučene idu nazad u kolina. Čitava procedura traje 45 minuta plus par sati ostaješ na hlađenju kolina."

Osamnaest godina profesionalne košarke na njegovoj visini od 211 centimetara ostavilo je traga, ali sad je to iza njega.

"Desno kolino koje me dva miseca nezgodno bolilo, i to u mirovanju, a ne u pokretu, prestalo je ka da si na vatru prolija vodu. Livo, koje je inače bilo operirano i stalno problematično, polako se smiruje i skoro ništa vise ne boli. Tako da su moja iskustva odlična", piše Rađa.

"Idemo dalje dok ponovo ne zatreba. Fala Draganu Primorcu na preporuci", zaključio je.

Najčitaniji članci