Obavijesti

Sport

Komentari 6

Radić: Košarka ne može riješiti frustracije države

Radić: Košarka ne može riješiti frustracije države
4

Većina igrača nezadovoljna je nastupom na SP-u. Samo Joke te predsjednik HKS-a Radić smatraju da se u Turskoj napravilo baš sve što se moglo

VIDEO

24sata: Kako ocjenjujete nastup Hrvatske na SP-u?
Uspješnim, jer smo ostvarili planirano. Ova pomlađena momčad plasirala se u drugi krug, a da smo prošli Srbiju, to bi bio veličanstven uspjeh. U skupini smo igrali slabo samo protiv Brazila. Da smo njih dobili, išli bismo na Argentinu, a to je isto.
24sata: Mislite li da su novi igrači u reprezentaciji zadovoljili?
Bogdanović je ispunio svoj dio, Žorić je bio odličan do ozljede, Andrić je odigrao koliko se od njega moglo očekivati, a Stipčević je možda mogao igrati koju minutu više. Od Tomića se malo više očekivalo, s obzirom na solidnu sezonu u Madridu, ali vidi se da mu nedostaje jakih utakmica da bi igrao na ovakvom natjecanju. Ne mislim da ga se trebalo lani voditi u Poljsku jer se iskustvo stječe samo igrajući, a ne gledajući.
24sata: Mnogi kritiziraju izbornika Joku Vrankovića. A vi?
Momčad je vodio odlično, bez obzira na Brazil, to je jedino što smo igrali slabo. Protiv Srbije je vodio briljantno, bez ijedne pogreške. Uvijek se može bolje, možda neke sitnice, ali globalno nije bilo nikakvih problema.
24sata: Već tradicionalno ispadamo u tijesnim završnicama. Ima li hrvatska košarka gubitnički mentalitet?
Nema to veze s mentalitetom, imamo kvalitetu koju imamo. Svatko tko prati košarku, zna gdje nam je mjesto i protiv kojih momčadi što možemo napraviti. Onome tko to ne razumije, ne mogu pomoći. Ako smo prošlih godina ispadali zbog promašenih slobodnih bacanja, to nije problem psihe nego mehanike. Pogledajte statistiku svih igrača u posljednjim četvrtinama i u klubovima, kad su umorni... Vidjet ćete da im ‘drhte ruke’.
24sata: Ali reakcije navijača u državi opet nisu dobre. Zašto?
Košarka ne može pobjeći od drugih stvari koje se događaju u zemlji. Ne može košarka riješiti frustracije zbog svega ostalog. Tu smo točno gdje trebamo biti, koliko možemo. Izgubili smo od boljega.
24sata: U Turskoj smo se pripremali za EP u Litvi iduće godine, koji vodi na Olimpijske igre 2012. godine. Smatrate li da bi neodlazak u London bio neuspjeh?
Zašto bi Hrvatska išla na Olimpijske igre, među 12 momčadi? Gdje to piše? Zašto je neuspjeh ako se ne ode? Koliko ima zemalja koje su po svemu jače od nas, a ne moraju biti tamo? A mi, kao, moramo. Ako odemo na OI, to će biti strahovit uspjeh. Ako ne, to je realnost.
24sata: Za što ćemo se onda spremati u idućem razdoblju?
Uvijek se spremaš za najbolje, kao i ostalih 15 momčadi, ali ne možeš preskočiti dva metra ako ti je domet 1.98, možeš samo gledati prema gore. Ali dođemo li u najjačem sastavu, imamo realne izglede da se borimo za odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka