Obavijesti

Sport

Komentari 13

Radnička klasa Seville: Dinamo će napadati bauštelac i caddy

Radnička klasa Seville: Dinamo će napadati bauštelac i caddy
4

Dinamo će večeras u Ligi prvaka odmjeriti snagu sa Sevillom. Donosimo vam pregled nepoznatih činjenica o igračima kluba koji posljednjih godina dominira Europskom ligom

VIDEO

Kad je Dinamo iz bubnja izvukao Sevillu, sigurno je bilo dosta razočaranih navijača "modrih". Momčad iz Andaluzije ne donosi sa sobom glamur kao Real ili Barcelona, a ipak spada u sam vrh europskog nogometa. Posljednjih sezona sinonim su za uspjeh u Europskoj ligi, dok ove godine žele do uspjeha u Ligi prvaka.Tko su zapravo večerašnji suparnici Dinama?

Kad je riječ o golmanima, tu je trener Giorgio Sampaoli odlično pokriven. Prvi izbor je 23-godišnji Sergio Rico koji je s cijenom od 16 milijuna eura i drugi najskuplji igrač u ekipi. Strelovit napredak najbolje pokazuje činjenica da je prije dvije godine u ovo vrijeme vrijedio tek milijun eura po Transfermarktu. Španjolski mediji puni su hvale za ovog mladića, kojeg su proglasili nasljednikom Ikera Casillasa. Obožavan je među navijačima Seville, kluba u kojem je od prvog dana svoje nogometne karijere, i očekuje se da već u idućem ciklusu "napadne" jedinicu u reprezentaciji koja je zasad rezervirana za Davida de Geu.

Njegove zamjene su Salvatore Sirigu, koji je na posudbi iz PSG-a, i David Soria. Iako nije poznat, Soria je jedan od zanimljivijih likova iz svlačionice Seville. Početak karijere obilježio mu je niz pehova, veliki je navijač Reala koji ga je otpisao kao neperspektivnog što Soria priznaje da ga je slomilo. Odlučio je sreću zato okušati u Engleskoj, a tek onda je onda sve krenulo nizbrdo. Dogovorio je posudbu u Leicester, ali se prvi dan na treningu ozlijedio, pa je ta opcija propala. Odlučio se zato uputiti u Birmingham, koji mu je obećao ugovor, ali ga nisu mogli ponuditi zbog financijskih ograničenja. Odbio ga je i Stoke, zatim i niz španjolskih niželigaša, i već se Soria pomirio da neće uspjeti u nogometu, kad ga je Sevilla izvukla iz mrtvih. 

Obrana Španjolaca u posljednje vrijeme ima podosta problema, međutim ratnički mentalitet nitko im ne može osporiti. General obrane Adil Rami nedostupan je za ovu utakmicu, kao i Daniel Carrico kojeg je proslavila slika slučajnog poljupca s Rakitićem. Upravo je Rami igrač Seville koji bi vjerojatno pobijedio u kategoriji "Igrač koji zaslužuje blockbuster o sebi". Kad je bio dijete naspustio ga je otac, pa je mali Rami već se deset godina morao početi zarađivati. Majka mu je radila u gradskoj upravi i sinu je sređivala sve one poslove kojima se drugi nisu htjeli baviti. Čistio je Rami grafite sa zidova, odvozio smeće i priznaje da ga je upravo taj period života učinio još boljim braničem. Rami je poznat i po sukobu sa srpskim trenerom Miroslavom Djukićem kojeg je u jednom intervjuu nazvao "lažljivcem koji vam nikad ne kaže u lice što zapravo misli". 

Njegov kolega iz obrane Timothee Kolodziejcak ili da vam skratimo muke - Kolo, nema dobra iskustva s Hrvatima. U remiju protiv Rijeke na Kantridi isključen je u 52. minuti. Posjeduje dvojno državljanstvo, francusko, i pogađate zbog teško izgovorljivog prezimena - poljsko. 

Među najvećim zvijezdama Seville je ofenzivni veznjak Samir Nasri, međutim Samir Nasri nije oduvijek bio Samir Nasri. U mladosti je na dresu nosio majčino prezime Ben Said, kojeg je zamijenio s Nasri kad je pozvan u U-16 reprezentaciju Francuske. Odrastao je u jednoj od najsiromašnijih četvrti u Marseillu i često je pomogao ocu koji je radio dva posla - ujutro na gradilištu, dok je popodne vozio autobus. Veliki je prijatelj s Djibrilom Cisseom. Teško djetinjstvo imao je i njegov kolega Argentinac Matias Kranewitter, iako to nikad ne bi zaključili iz njegove rečenice. 

- Da nisam nogometaš sigurno bih bio golfer. Bio sam jako dobar.

Naime, Matias je kao dječak radio u lokalnim golf klubovima gdje je skupljao loptice, nosio opremu itd. Argentinac je odrastao u siromašnoj obitelji, pa je odlučio raditi poslije škole kako bi pomogao obitelji, ali i zaradio za opremu za trening. Pola plaće uvijek je davao majci, dok bi drugu polovicu uložio u nogometnu opremu.

S njima u veznom redu igra i Steven N'Zonzi, koji je svoj mir napokon našao u Španjolskoj. Nastupao je u niz engleskih klubova, a gdje god je igrao pratile su ga afere o neprimjerenom ponašanju van terena. Prije tri godine automobilom je pokosio biciklista, a prije dvije godine žena ga ja prijavila zbog fizičkog napada. Najskuplji je Sevillin igrač s cijenom od 20 milijuna eura.

Iza napadača vreba simpatični Japanac Hiroshi Kiyotake. Pristigao je u klub ovo ljeto iz Hannovera i prvi je Japanac u dresu Seville. Španjolski još nije stigao naučiti, ali navijačima je obećao naučiti himnu Seville iako po vlastitom priznanju, grozno pjeva. Jednom je s kolegom iz reprezentacije Kagawom zaigrao nogomet protiv 55 djece.

Među napadačima ne znaš koji je najopasniji. Vitolo polako postaje prvi izbor u reprezentaciji, dok je Franco Vazquez bio najbolji asistent Serie A u sezoni 2014/15., Luciano Vietto na posudbi je iz Atletica koji na njega ozbiljno računa već iduće sezone, dok o Wissamu Ben Yedderu najbolje zna Paulo Machado koji je s njim dijelio svlačionicu u Toulouseu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja