Ragbi: U Makarskoj Hrvatska - Švedska, u reprezentaciji sinjska braća Stipe i Ivan Brčić | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši u Makarskoj uoči sraza sa Švedskom odali počast: Još nikad nismo igrali na taj dan

Ragbijaši u Makarskoj uoči sraza sa Švedskom odali počast: Još nikad nismo igrali na taj dan
2

Ne sjećam se kad smo dvije utakmice za redom počeli s istim sastavom! Jer igrači su amateri i moraju uzimati godišnji odmor kako bi igrali za reprezentaciju, naglasio je izbornik Poša, koji je u sastav uvrstio i sinjsku braću Stipu i Ivana Brčića

VIDEO

Nakon poraza u Češkoj i pobjede u Makarskoj nad Ukrajinom, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu u Makarskoj završava jesenski ciklus u Trophy diviziji europskog Kupa nacija. Od 14.30 sati, uz prijenos na MaxSportu, ugostit će Švedsku.

Pokretanje videa...

Blatni hrvatski ragbijaši 00:57

- Ne sjećam se kad smo dvije utakmice za redom počeli s istim sastavom! Nama je tako nešto doista teško jer igrači su amateri i moraju uzimati slobodne dane i godišnji odmor kako bi igrali za reprezentaciju, a to nekad nije moguće - naglasio je izbornik Anthony Poša, koji je na popisu od 23 igrača imao tek jednu jedinu promjenu.

Umjesto ozlijeđenog Petere upao je Ivan Brčić, čime se priključio bratu Stipi. Obojica igraju za Sinj.

- Teren bi mogao biti težak kao što je bio protiv Ukrajinaca, a Šveđani će igrati engleskim stilom, imaju neke nove igrače u odnosu na našu utakmicu prošle godine - dodao je Poša.

U toj su utakmici u Stockholmu Šveđani pobijedili 37-17, ali naši su bili jako oslabljeni i sada idu po revanš sa čak 14 novih igrača.

U petak nakon treninga reprezentativci su u Makarskoj odali počast žrtvama Domovinskog rata. Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, igrači i stožer posjetili su Spomenik braniteljima u Parku fra Jure Radića u Makarskoj.

Kapetan Nik Jurišić nosio je vijenac, kraj njega Andrija Galić i Dražen Brčić-Šušak sa svijećama, te iza svi ostali igrači, izbornik Poša, ali i makarski gradonačelnik Zoran Paunović, gradski vijećnik Stjepan Zelić, koordinator za projekte i sportska događanja Gradskog sportskog centra Makarska Jure Pribisalić te predsjednik RK Makarske rivijere Jakša Lovreta.

- Posebna je čast kao kapetan na ovaj način odati počast svim žrtvama Domovinskog rata. I suigrači koji nisu rođeni u Hrvatskoj dobro znaju što se dogodilo taj dan i što on znači svim Hrvatima. A nama je svakako poseban i dodatni motiv u utakmici. Još nikad hrvatska reprezentacija nije igrala na taj dan - rekao je Nik Jurišić.

Za Hrvatsku će igrati: Daniel Mau’u, Martin Altamirano, Ilija Biškić, Marko Buljac, Dražen Brčić-Šušak, Marko Svaguša, Andrija Galić, Ivo Perić, Jason Newton, Nik Jurišić, Nikola Pavlović, Marko Grčić, Denis Majstorović, Matej Buljanović, Niko Vranešević, dok će na klupi biti Stipe Brčić, Ivan Kordun, Ivan Brčić, Ante Majić, Vinko Rudić, Luka Lerotić, Filip Perica i Marin Vlajčević.

Poredak Trophy divizije nakon dva kola: Švicarska 8, Češka 5, Hrvatska 5, Litva 4, Švedska 4, Ukrajina 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner