Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijašice pobijedile Bugarke, Sinj osigurao prvo mjesto, juniore prekinulo nevrijeme

Ragbijašice pobijedile Bugarke, Sinj osigurao prvo mjesto, juniore prekinulo nevrijeme
3

Igrači Sinja u Zagreb su doputovali samo s 15 igrača, ali su uspjeli pobijediti Mladost 28-22 i osigurali vodeću poziciju nakon prvog dijela prvenstva, te domaćinstvo finalne utakmice

VIDEO

Ragbijaši Sinja nastavili su gdje su stali prije reprezentativne stanke te su još jednom pobjedom čvrsto prigrabili prvo mjesto na tablici. Sinj je u Zagreb na okršaj s Mladosti, u reprizi prošlogodišnjeg finala, doputovao samo s 15 igrača, ali pobijedio je 28-22 (21-10).

Mladost je povela 10-0 polaganjima Mateja Buljanovića i Radmana, ali potom je Kovačić postigao dva polaganja, a odlični Nikola Pavlović jedno, te je sva tri pretvorio za preokret gostiju.

Pokretanje videa...

Ragbi Sinj osvojio Kup 00:55

U drugom su dijelu domaćini pritisnuli, Brečić je smanjio na 21-17, potom je i Radman postigao zgoditak, Jurišić je jedan pretvorio, ali Sinj nije ispustio prednost zahvaljujući Pavloviću, koji je postigao još jedno polaganje i pretvorio ga za konačnih 28-22.

Ragbijaši Sinja osigurali prvo mjesto

- Presretan sam i preponosan na momčad. Toliko je težak tjedan iza nas, loše smo ušli u utakmicu, ali uspjeli smo prevladati početnu krizu, posložiti se i preokrenuti do poluvremena. Mladost je u drugom poluvremenu imala veliku inicijativu, ali su i radili veće pogreške od nas. Dokazali smo sami sebi koliko vrijedimo i to je najveća pobjeda danas, da možemo uz nebrojeno izostanaka biti jako tvrd orah i prava momčad. Iskoristit ćemo tu činjenicu kao zalet za ostatak sezone - rekao je Luka Lerotić, trener Sinja, koji je time osigurao prvo mjesto nakon prvog dijela prvenstva i domaćinstvo finalne utakmice.

Finale kupa Hrvatske u ragbiju između Sinja i Nade

U Zagrebu je bilo hladno i kišno, ali u Sinju su vremenski uvjeti bili još lošiji. Ondje su hrvatske ragbijašice, pod vodstvom Petre Drušković, igrale prijateljsku utakmicu s Bugarskom i pobijedile su 37-5 (22-5).

Ela Avramović postigla je 12 poena, Deliandra Garcia i Lara Josipović po deset, a Dubravka Kovač pet.

Grmljavinsko nevrijeme prekinulo utakmicu

Za Hrvatsku su igrale: Josipa Grgić, Petra Kušen, Nikolina Điko, Dubravka Kovač, Josipa Farac, Ivona Krpečanec, Patricija Pribeg, Nika Dedić, Deliandra Garcia, Ela Avramović, Lola Aladrović, Lara Josipović, Ivana Galić, Sara Relić, Manuela Andrijanić, Petra Drušković, Antonija Alajbeg, Tihana Žaja, Leonora Orlić i Laura Vranjić.

Nakon njih trebali su se sučeliti ragbijaši do 18 godina Hrvatske i Bugarske, ali je nakon deset minuta, pri rezultatu 10-0 za naše mladiće, utakmica prekinuta zbog grmljavinskog nevremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju