Obavijesti

Sport

Komentari 103

'Odlazim sretan, a želim da me pamtite kao poniznog Rakitića. Nadam se da ste svi uživali...'

'Odlazim sretan, a želim da me pamtite kao poniznog Rakitića. Nadam se da ste svi uživali...'

Posljednjih godina bili smo blizu osvajanja Lige prvaka kao i 2015., ali nogomet nekada nema objašnjenje za ono što ti se dogodi. No Barcelona je Barcelona, najveći klub na svijetu, kazao je Ivan Rakitić na oproštaju...

VIDEO

Nakon šest godina i 13 trofeja, Ivan Rakitić (32) i Barcelona su se rastali. Raketa je jučer i službeno postao novi/stari član Seville u koju je stigao za tek 1,5 milijuna eura. 

U posljednje vrijeme je bio često kritiziran, Ronald Koeman je rekao da neće računati na njega, a to je hrvatskom reprezentativcu bilo dovoljno da shvati da je nepoželjan u klubu za koji je odigrao 310 utakmica.

Unatoč ne baš bajnom završetku etape u Kataloniji, Barca se na dostojanstven način oprostila od igrača koji je godinama bio jedan od nositelja momčad. Prvo s nekoliko objava i zahvala na društvenim mrežama, a sada i ceremonijom. 

FILE PHOTO: La Liga Santander - FC Barcelona v Osasuna

- Osvajati sve naslove ovdje je bilo jedinstveno iskustvo. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili. Predsjedniku, direktorima, svim trenerima, stručnom stožeru, fizioterapeutima i cijeloj upravi. Nadam se da ste uživali boreći se sa mnom u ovih šest godina, bilo je prelijepih i manje lijepih trenutaka. Zahvaljujem se navijačima koji su uvijek bili ovdje. Lijepo je izaći na teren i čuti da ti skandiraju ime - rekao je Rakitić na konferenciji za novinare, a društvo su mu pravili predsjednik Joseph Marina Bartomeu te sportski direktor Ramon Planes.

Uslijedila su i pitanja, a došlo je i ono najteže. U moru silnih trofeja koje je osvojio i sjajnih golova koje je zabio, pitanje je koji trenutak će iz Barce najviše pamtiti?

- Teško je odabrati samo jedan, ali ako moram birati to je gol u finalu Lige prvaka u Berlinu. Sjećam se i prvog naslova, Kupa Kralja. Vrlo sam sretan i ponosan zbog svega što sam napravio u Barceloni.

Juventus Turin vs FC Barcelona 1-3

Posljednju utakmicu neće pamtiti po dobrome, iako nije nastupio. Njegova Barcelona teško je poražena od Bayerna 8-2, a zbog toga su postali predmet izrugivanja. To je bila samo erupcija nelogičnosti i problema koji su se godinama nakupljali u ovom španjolskom velikanu. Sve kao da se raspuklo protiv Bavaraca u četvrtfinalu Lige prvaka i dovelo do toga da Lionel Messi želi otići.

Copa del Rey - Round of 16 - FC Barcelona v Leganes

- Ne želim se fokusirati na zadnju utakmicu. Svi znamo što se dogodilo. Naravno da smo bili ljutiti nakon toga, ali puno puta smo bili na drugoj strani takvog rezultata. No danas je dan kada se prisjećam svih lijepih trenutaka u klubu.

A Messi?

- Ne znam što će napraviti, trebate njega pitati. Vjerujem da će se naći najbolje rješenje u konačnici.

La Liga Santander - Sevilla v FC Barcelona

Barcelona je po prvi put nakon 2008. godine ostala bez trofeja. Bila je ovo još jedna sezona za zaborav u kojoj su u Kupu ispali od Athletic Bilbaa, prvenstvo im je uzeo Real Madrid, a u Ligi prvaka ih je osramotio Bayern. Što se dogodilo s velikanom?

- Posljednjih godina bili smo blizu osvajanja Lige prvaka kao i 2015., ali nogomet nekada nema objašnjenje za ono što ti se dogodi. Nekada je stvar u malim detaljima. No Barcelona je Barcelona, najveći klub na svijetu i to se neće promijeniti. Ne sumnjam kako će klub osvojiti još puno titula u budućnosti. Barcelona je kroz godine zaslužila poštovanje - kaže Rakitić. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

U posljednje dvije godine bio je pod paljbom silnih kritika, mnogi su govorili da ne zaslužuje nositi Barcin dres, ali Raketa nije nikome ništa zamjerio.

- Ne. Razumijem kako nogomet funkcionira. Nema loših osjećaja jer je mi je bilo toliko lijepo svih ovih godina da je to jedini osjećaj koji imam u sebi. Odlazim sretan. Nadam se da će me pamtiti kao poniznog i normalnog Rakitića. Nadam se da će se sjećati truda koji sam ostavio svih ovih godina - rekao je Ivan pa otkrio tko mu je najdraži trener, a tko najdraži suigrač.

Soccer - UEFA Euro 2012 - Group C - Croatia v Spain - Arena Gdansk

- Zahvalan sam trojici trenera. Luisu Enriqueu koji je omogućio moj dolazak. Uživao sam igrati i pod Valverdeom te Setienom. Što se tiče suigrača, moram istaknuti Iniestu i Xavija. Živjeti s njima je bilo prekrasno i učiti od njih na terenu. Godina s Xavijem je bila jako važna za mene, a onda mi je Andres postao jedan od najboljih prijatelja.

Rakitiću je na svemu zahvalila i najnepoželjnija osoba u Barceloni. Riječ je o predsjedniku Josephu Bartomeuu.

- Hvala vam svima koji ste došli na ovaj oproštaj kako bi podijelili sve posebne trenutke s Ivanom. Htio bih se oprostiti od prijatelja i igrača koji je bio s nama šest sezona i odigrao je 310 utakmica. Četvrti je stranac s najviše nastupa u Barceloni i pisao je povijest kluba. Osvojio je 13 titula i još se sjećam njegovog gola u finalu Lige prvaka u Berlinu. Odigrao je šest sezona iz snova, bio je vitalan dio pobjedničke momčadi, danas ga pozdravljamo, ali vidjet ćemo ga uskoro jer nastavlja igrati nogomet. Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Zahvaljujem mu se na svemu. Sjećam se kako je rekao kad je dolazio da je došao pisati povijest i upravo to je napravio. Zahvaljujemo ti na svemu što si napravio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve