Obavijesti

Sport

Komentari 38

Rakitić jecao i plakao: Sanjam obući Sevillin dres još jednom

Rakitić jecao i plakao: Sanjam obući Sevillin dres još jednom
1

Ova će nagrada imati posebno mjesto u mom domu. Posvetio bih je punici i tastu. Povratak u Sevillu? Da se moju ženu pita, ne bih se vraćao u Barcelonu. Sanjam ponovo obući taj dres, rekao je

VIDEO

Ivan Rakitić (31) primio je ovaj ponedjeljak nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque. Nogometaš Barcelone vratio se u svoju Sevillu i to ga je, čini se, jako pogodilo, kao i činjenica što je u publici bila i obitelj njegova bivšeg suigrača, tragično preminuloga Joséa Antonija Reyesa, koji je posthumno nagrađen.

- Prije svega, dobra večer. Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji - rekao je Rakitić pred okupljenima i zaplakao.

Pokretanje videa...

03:43

Reyes je poginuo u lipnju ove godine na autocesti kraj Seville nakon što je, zbog puknuća gume, sletio s ceste. Auto mu se potpuno zapalio, a život je u toj nesreći izgubio i njegov rođak Jonathan Reyes, dok mu se drugi rođak Juan Manuel Calderón preživio s teškim ozljedama i opeklinama.

Zastao je Ivan na nekoliko sekundi i nastavio gotovo jecajući.

- I ja sam otac. Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu, obitelj... - govorio je hrvatski reprezentativac drhtavim glasom i više nije mogao.

- Tu ću stati - rekao je, na što je voditelj reagirao dosjetkom: "Hrvati također plaču?".

- Ma ja sam Sevillanac - kazao je Raketa i nasmijao okupljene.

- Ovo nije nagrada za zabijanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu - rekao je Ivan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nisu ga propustili pitati hoće li se pri kraju karijere vratiti u Sevillu.

- Da se moju suprugu pita, ostali bismo ovdje, ne bismo se sutra ni vraćali u Barcelonu - rekao je Raketa s osmijehom.

- Svi znaju ljubav koju osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi - dodao je.

Sanjam ponovno nositi dres Seville

Nakon ceremonije pred novinarima je konkretnije pričao o toj temi. U Sevilli je od 2011. do 2014. u 149 nastupa zabio 32 gola i postao kapetan.

- Ako dođe vrijeme za razgovore o tome, svi znaju da bih bio oduševljen da se to dogodi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Seville. Ispunjava me ponosom i radošću. San bi bio ponovno nositi dres Seville u nekom trenutku u budućnosti - kazao je Rakitić.

Atlético se bori za sve naslove, i ja to želim

No za igrača "blaugrane", koji ove sezone nije u užim planovima trenera Ernesta Valverdea (55) i kojemu je sportski direktor Éric Abidal (40) rekao da ne računa na njega, Sevilla nije jedina opcija.

- Atlético? Ma priča se svašta, vidjet ćemo što će se dogoditi. Oni su sjajna momčad koja se bori za sve naslove. I ja se želim boriti za sve naslove - rekao je Ivan.

Messi nije osvojio što sam ja

Dotaknuo se i Zlatne lopte suigrača mu Lionela Messija (32).

- Čestitam Leu, svi znamo da je najbolji. Osvojio ih je šest, a mogao je i deset! Ja nemam nijednu Zlatnu loptu? A jednom sam mu rekao: "Imam nagradu koju ti nećeš nikad imati. Osvojio sam Europsku ligu!" - nasmijao se Raketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani