Obavijesti

Sport

Komentari 34

Rakitić najbolji igrač Europske lige: Podigao se na višu razinu

Rakitić najbolji igrač Europske lige: Podigao se na višu razinu
5

Rakitića sad očekuje Svjetsko prvenstvo, na kojem će sve oči biti uprte u njega kad će izaći na teren protiv Brazila, piše goal.com, koji ga je izabrao za najboljeg igrača

VIDEO

Dan nakon Sevillinog osvajanja Europske lige, prvo ime na naslovnicama europskih nogometnih rubrika je Ivan Rakitić. Kako i ne bi kad je hrvatski reprezentativac bio ključna figura andaluzijske momčadi u osvajanju trećeg naslova ovog natjecanja.

Nakon što ga je Uefa proglasila igračem utakmice protiv Benfice, Raketa je dobio priznanje od uglednog nogometnog portala goal.com, koji je mu je dao titulu najboljeg igrača Europske lige.

"Ivan Rakitić je tijekom cijelog turnira bio srce Emeryjeve momčadi, veznjak koji je podigao svoju igru na višu razinu ove sezone. Nitko nije osporavao njegovu genijalnost u Primeri, ali u Europskoj ligi njegov talent se tek počeo cijeniti u širem pogledu.

Sevilla je počela natjecanje u kvalifikacija protiv Slask Wroclawa, a Rakitić je zabio gol u obje utakmice. Nije igrao samo u jednoj utakmici po skupinama, a za prolazak preko Maribora ostvario je dvije asistencije.

Pomogao je svojoj momčadi za prolazak u četvrtfinale zabivši peti penal u raspucavanju protiv rivala Betisa, a protiv Porta je u uzvratu zabio gol. Sevilla je bila na pragu ispadanja u polufinalu, ali zabivši gol u gostima je prošla dalje.

Sinoć je Rakitić orkestrirao većinom napadačkih akcija iz sredine, a to mu se vratilo podigavši kao prvi trofej Europske lige te je izabran za igrača utakmice. U sezoni je napravio 31 ključno dodavanje, a samo bolji od njega je Kevin Kampl iz Red Bulla. Također, drugi je po broju točnih dodavanja (804), a ispred njega je jedino Juanfran.

Rakitića sad očekuje Svjetsko prvenstvo, na kojem će sve oči biti uprte u njega kad će izaći na teren protiv Brazila. Ne uspije li ga Sevilla zadržati, igrat će u Ligi prvaka (u Real Madridu op.a.).

Ima li boljeg načina da uđe u dva najveća reprezentativna i klupska natjecanja od toga da u njih dođe kao najveća zvijezda prethodnog", upitao se na kraju opširne analize novinar goal.com Miles Chambers.

Najboljih 11 Europske lige prema goal.com:

Sommer - Pereira Paez, Mathieu, Luisao, Alberto Moreno - Mbia, Pirlo, Rakitić - Gameiro, Soriano, Paco Alcacer

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu