Obavijesti

Sport

Komentari 4

Remi Seville i Valladolida, Real Sociedad blizu Lige prvaka

Remi Seville i Valladolida, Real Sociedad blizu Lige prvaka
1

Rakitić je odradio cijelu utakmicu za Sevillu koja je odigrala 1-1 na gostovanju kod Valladolida. Sevillu je pet kola prije kraja deseta, dok je Valladolid dva mjesta ispod

VIDEO

Nogometaši Seville odigrali su neodlučeno 1-1 na gostovanju kod Valladolida u 33. kolu španjolskog prvenstva...

Domaći su poveli u 41. minuti pogotkom Javija Guerre koji je svladao vratara Seville Andresa Palopa nakon sjajnog dubinskog proigravanja Patricka Eberta. Andalužani su do izjednačenja došli u 62. minuti pogotkom Alvara Negreda s bijele točke. Prije toga je nakon ubačaja hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića Coke Andujar pucao prema golu, a lopta je pogodila u ruku Marca Valientea.

Ivan Rakitić je odradio cijelu utakmicu za Sevillu koja je pet kola prije kraja deseta, dok je Valladolid dva mjesta ispod nje.

Malaga je na svojoj La Rosaledi pobijedila Getafe s 2-1 i zadržala nade da može završiti na četvrtom mjestu koje donosi plasman u kvalifikacije Lige prvaka. No, Andalužani, osim ako im ne bude usvojena žalba, neće sljedeće sezone moći igrati u Europi budući da ih je UEFA izbacila na godinu dana zbog dugovanja.

Roque Santa Cruz je u 40. minuti donio Malagi vodstvo, a u drugoj minuti nastavka ga je povećao Weligton kojem je iz kornera nabacio bivši veznjak zagrebačkog Dinama Pedro Morales. Poraz Getafea je u 70. minuti ublažio Juan Valera.

Spomenimo i da je Granada nakon devet kola bez pobjede, slavila na gostovanju kod Espanyola s 1-0 pogotkom Nolita. Napredovala je time na 16. mjesto, ali je i dalje čeka teška borba za ostanak. 

Real Sociedad se sasvim približio Ligi prvaka

Sve su bliže nogometaši Real Sociedada senzacionalnom plasmanu u Ligu prvaka. U iznimno važnoj utakmici 33. kola Primere na svojoj su Anoeti pobijedili Valenciju s 4-2...

Učvrstili su se time na četvrtom mjestu, te sada, pet kola prije kraja, imaju pet bodova više od najbliže pratnje, Malage i Valencije. Ovo im je bila 15. prvenstvena utakmica zaredom u kojoj nisu poraženi!

Roberto Soldado je u 25. minuti donio vodstvo gostima, pogodivši glavom nakon asistencije Alyja Cissokha s lijevog krila. Za najboljeg je strijelca Valencije to 18. ligaški gol ove sezone. Gonzalo Castro je u 34. minuti s lijeve strane pronašao Iñiga Martíneza koji je na drugoj vratnici iz voleja pogodio za izjednačenje.

U 73. su minuti domaći izveli sjajan kontranapad koji je okončao Castro na asistenciju Imanola Agirretxea. Potonji je igrač bio autor preostalih dvaju pogodaka za Baske. Prvi je postigao u 86. minuti, a drugi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Prije toga je Valencia smanjila na 3-2 golom Jonasa u 89. minuti. 

Primera, 33. kolo:

  • Malaga - Getafe 2-1 (Santa Cruz 40, Weligton 47 / Valera 70)
  • Valladolid - Sevilla 1-1 (Guerra 41 / Negredo 62 - 11m)
  • Real Sociedad - Valencia 4-2 (Martinez 34, Castro 73, Agirretxe 86, 90+3 / Soldado 25, Jonas 90) 
  • Espanyol - Granada 0-1 (Nolito 37)

Redoslijed: 1. Barcelona 85, 2. Real Madrid 74, 3. Atletico 68, 4. Real Sociedad 58, 5. Malaga 53, 6. Valencia 53...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...