Obavijesti

Sport

Komentari 41

Rakitić: Poraz od Turske je za mene danas lijepa uspomena

Rakitić: Poraz od Turske je za mene danas lijepa uspomena
6

Ivan Rakitić otkrio je kako mu nedostaje igranje za reprezentaciju i to zajedno s Petrićem. Rakitić je govorio o plasmanu na EP, ali i o svom iskustvu u Sevilli

VIDEO

Nadam se da će se Mladen brzo vratiti u formu pa opet pomoći reprezentaciji, kaže Rakitić kojega navijači Seville često ispituju o njegovim sunarodnjacima koji su u prošlosti igrali na stadionu Ramon Sánchez Pizjuán - Šukeru, Prosinečkom, Jeličiću, Mornaru i Juriću.

Ivan Rakitić bio je na klupi u Pireju, no nada se da će uskoro biti lider  u reprezentaciji.

24sata: Kako je bilo s klupe gledati agoniju suigrača u Pireju? 

Teško. Najgori je osjećaj da si tu, a ne možeš pomoći momčadi. 

24sata: U kakvoj ste formi nakon duge pauze?

Spreman sam, vratio sam se. Protiv Atletica sam odigrao gotovo cijelu utakmicu. Odigrao sam dobro, nisam osjetio ni bol ni bilo kakve posljedice ozljede. Nadam se da ću ubrzo vratiti prijašnji status. 

24sata: Protiv Latvije u utorak Hrvatska mora pobijediti. Očekujete li prigodu?

Nadam se, ali ne očekujem ništa. Dugo sam u nogometu, znam samo da će biti onako kako odluči izbornik. 

24sata: Nedostaje li Vam u reprezentaciji Mladen Petrić?

Osobno da. Bio mi je najbolji prijatelj i oslonac kad mi je najviše trebalo. Zajedno smo prošli puno toga u klubu i u reprezentaciji, naravno da mi nedostaje. Nadam se da će se brzo vratiti u formu i da će nam opet pomoći. 

24sata: Za reprezentaciju ste igrali 35 puta, uključujući i poraz od Turske na Euru 2008. Kako danas gledate na tu utakmicu?  

Bez obzira na nesretno ispadanje i promašeni penal, za mene je to lijepa uspomena. Bili smo prava momčad, dobro smo igrali i otišli jako daleko. Nadam se da ćemo na Euru u Poljskoj i Ukrajini nadmašiti taj rezultat. 

24sata: Dakle, plasirat ćemo se?

Siguran sam da će nam se otvoriti još jedna prilika i da ćemo je iskoristiti. 

24sata: Jeste li spremni za ulogu lidera u hrvatskoj reprezentaciji u budućnosti?

Jedan sam od onih koji svojim igrama pokazuju da bi to mogli postati, no ne ovisi to samo o igrama nego i o izborniku. Bitno je koga on vidi u toj ulozi i koga će pripremati za nju. 

24sata: Imate li ambicija, kao Šimunić, karijeru završiti u HNL-u?

Još je prerano razmišljati o kraju karijere. Sigurno da bih volio odigrati barem jednu sezonu u HNL-u, ali i u Baselu, u kojem sam počeo.  

24sata: Šimunić je izabrao Dinamo. Jeste li Vi bliži Splitu? 

U Splitu imam jako puno prijatelja i odlično se osjećam kad dođem. Ako Bog da zdravlja, na zimu ću opet na Memorijal Dino Petrinović.

24sata: Kako je igrati u Primeri protiv Barcelone i Reala? 

Stara je priča da su prva dva mjesta rezervirana za njih, a ostali se bore za treće. Za sada je dobro, imali smo dobar start, uzeli smo bodove na gostovanjima kod  glavnih konkurenata, Villarreala, Osasune i Atletico Madrida. Sad to još treba potvrditi dobrim igrama u nastavku sezone.  

24sata: Nakon Prosinečkog, Šukera, Jeličića, Jurića i Mornara, vi ste šesti Hrvat u Sevilli. Pitaju li vas navijači za prethodnike? 

Gdje god dođem! I njihovim dobrim igrama moram zahvaliti što sam postao igrač Seville. Nadam se da će jednog dana i o meni pričati biranim riječima, kao o mojim prethodnicima.

Nedostaje mu Petrić

Ivanu u reprezentaciji nedostaje veliki prijatelj Petrić, a veseli se razdoblju između Božića i Nove godine, kad će opet igrati mali nogomet u Splitu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...