Obavijesti

Sport

Komentari 10

Rakitićeva oproštajna sezona u Sevilli? Neće dobiti novi ugovor

Rakitićeva oproštajna sezona u Sevilli? Neće dobiti novi ugovor

Ivan je već u određenim godinama, a Sevilla mu neće ponuditi ugovor sličan onom koji ima sada jer joj financijska situacija to ne dopušta, kaže klupski dužnosnik

VIDEO

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, kojem za godinu dana istječe ugovor sa Sevillom, vjerojatno će odigrati posljednju sezonu u tom španjolskom prvoligašu jer mu uprava ne može dati novi ugovor pod istim financijskim uvjetima, rekao je u subotu klupski dužnosnik za Hinu.

- Ne vjerujem da će ugovor biti obnovljen - izjavio je zamolivši za anonimnost.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitić osvojio Europsku ligu

Pokretanje videa...

Rakitić osvojio Europsku ligu 03:32

- Ivan je već u određenim godinama, a Sevilla mu neće ponuditi ugovor sličan onom koji ima sada jer joj financijska situacija to ne dopušta - izjavio je.

Rakitiću, 35-godišnjem veznom igraču i dokapetanu Seville, ugovor istječe 30. lipnja 2024. godine.

Bivši hrvatski reprezentativac je u lipnju sa Sevillom osvojio Europsku ligu i tada izjavio medijima da se nada produženju ugovora na još koju godinu.

Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je prije šest dana u intervjuu za portal Goal.com da su Rakitić i 36-godišnji defenzivni vezni igrač Fernando, kojem također za godinu dana istječe ugovor, "izvanserijski igrači".

- Oni su naši referentni igrači, ali sada smo usredotočeni na ljetni prijelazni rok i odlaske. Sigurno je da ćemo, kada dođe trenutak, napraviti nešto korisno za obje strane - izjavio je Castro.

Prošli mjesec je iz kluba otišao sportski direktor Monchi, koji je Rakitića dva puta dovodio u klub. Prvi put u siječnju 2011. iz Schalkea pa u rujnu 2020. iz Barcelone. Monchi je nakon nesuglasica sa članovima uprave prešao prošli mjesec u englesku Aston Villu, čiji je trener Unai Emery, nekadašnji trener Seville i Villarreala.Prošli mjesec je u medijima objavljena vijest da neimenovani klub iz Saudijske Arabije želi dovesti Rakitića, čija cijena iznosi oko četiri milijuna eura prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt.

'Saudijska Arabija? Ništa službeno nije stiglo'

Novi sportski direktor Victor Orta je 7.srpnja izjavio:

- Iz Saudijske Arabije se čuje puno buke od strane bliskih osoba, no nije stiglo ništa na službeni način.

Dužnosnik napominje da Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, niti ne razmišlja o odlasku sa stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan.

- Odlazak nikada nije bila opcija u Ivanovoj glavi - istaknuo je dužnosnik.

Rakitić, čija je supruga Raquel iz Seville, na kraju prošle sezone je rekao da bi htio po završetku igračke karijere ostati u Sevilli i raditi kao trener ili na nekoj drugoj funkciji.

- To će ovisiti o Ivanu, ali on vjerojatno želi produžiti igračku karijeru - napomenuo je dužnosnik.

Rakitić je za Sevillu odigrao 296 utakmica zabivši 49 golova i upisavši 59 asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"